Sestavine:
Sestavine za krhko testo: (ali hitrejša verzija pri kateri uporabimo že pečene pita osnove)
350 gramov navadne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice limoninega soka
1/4 čajne žličke limonine lupinice
270 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna pecilnega praška
Sestavine za nadev:
650 gramov biskvita
250 gramov mascarpone sira
2 žlici vanilijeve arome
3 polne žlice čokoladnega namaza
cca 12-14 žličk čokoladnega namaza
Sestavine za okras:
300 gramov stopljene mlečne ali temne čokolade
1 žlica kokosovega olja
250 ml sladke smetane za stepanje
1 žlička sladkorja v prahu
Sveže češnje
Postopek:
NatisniMoko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in limonin sok in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.
Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.
Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.
Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.
Pite na dnu namažemo s čokoladnim namazom.
Biskvit zmiksamo. Ročno vmešamo mascarpone sir, čokoladni namaz in aromo da dobimo enotno zmes. Nadevamo jo čez čokoladni namaz.
Čokolado skupaj s kokosovim oljem stopimo na vodni kopeli. Pite premažemo s stopljeno čokolado in dobro ohladimo, da se čokolada strdi.
Smetano stepemo do čvrstega skupaj s sladkorjem v prahu. Pite okrasimo s stepeno smetano in svežimi češnjami.