Anina kuhinja

Čokoladna kokosova rolada brez peke

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za čokoladni del:
250 gramov maslenih keksov (albert keksov)
50 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
50 gramov Dr. Oetker kakava v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker rumove arome ( ali 2-3 žlice pravega ruma, če ne bodo sladice jedli otroci)
140-160 ml mleka – da dobite željeno strukturo

Sestavine za kokosov nadev:
100 gramov masla sobne temperature
150 gramov kokosovega namaza
40 gramov grobe kokosove moke
120 gramov fine kokosove moke
30 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu

+
groba kokosova moka za posip

Postopek:

Natisni

Piškote fino zmiksamo. Dodamo kakav in sladkor in ponovno zmiksamo. Pretresemo v skledo in dodamo aromo in 140 ml mleka. Z rokami gnetemo da dobimo testo, ki se ne drobi. Če se drobi dodajamo po majhnih količinah mleko da dobimo pravo teksturo, ki se bo pustila valjati. Pustimo stati za čas priprave nadeva.

Maslo, sladkor v prahu in namaz penasto umešamo. Nato umešamo fino in grobo kokosovo moko.

V trilitrsko plastično vrečko dodamo čokoladno zmes in jo zvaljamo na tanko kot se vidi na sliki. Vrečko iz dveh koncev zrežemo da čez čokoladno zmes lahko dodamo kokosov nadev. Pokrijemo z vrečko in zvaljamo še tega. Previdno zvijemo nato pa previdno povaljamo po grobi kokosovi moki, da se vtisne v čokoladno zmes.

Zavijemo v plastično folijo in nato še v aluminijasto in položimo za vsaj 2-3 ure v hladilnik da se očvrsti.

Preden jo želimo postreči jo vzamemo na toplo za 5-10 minut, da se bo lepše rezala.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.