Anina kuhinja

Čičerikini čokoladni browniji

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: peka

Sestavine:

Sestavine:
420 gramov čičerike
1/3 čajne žličke sode bikarbone
2 zreli banani
60 ml rastlinskega mleka
70 gramov rastlinskega masla – sobne temperature
120 ml javorjevega sirupa ali agavinega
50 gramov ovsene moke ali zmletih ovsenih kosmičev
50 gramov grenkega kakava v prahu
50 gramov Proteini.si veganskih čokoladnih proteinov (ali ista količina ovsene moke)
2 žlici vanilijeve arome
1/3 čajne žličke soli
100 gramov temno čokoladnih kapljic

Sestavine za ganach:
300 gramov temne čokolade
300 ml rastlinske smetane – kokosove ali druge
solni cvet

Postopek:

Natisni

Čičeriko odcedimo in speremo. V posodo dodamo čičeriko in zalijemo toliko vode da jo pokrije. Dodamo sodo bikarbono, zmešamo in zavremo. Kuhamo na nizkem ognju 15 minut.

V kolikor ovsene moke nimamo, v mikserju ovsene kosmiče skupaj s kakavom in proteini zmiksamo, da dobimo skoraj fino teksturo. Kakšen košček kosmičev lahko ostane, če vas ne moti. Vsebino stresemo ven, saj bom multipraktik potrebovali za čičeriko.

Kuhano čičeriko skupaj z vodo stresemo v multipraktik in zmiksamo v fino zmes, ter ohladimo. Takrat dodamo narezano banano in ponovno zmiksamo do finega. Dodamo mleko, maslo, javorjev sirup, vanilijevo aromo in sol. Zmešamo.

Nato dodamo suhe sestavine in ponovno zmiksamo da dobimo lepo gosto zmes. Z žlico vmešamo čokoladne kapljice in preložimo v dobro naoljen pekač obložen s peki papirjem. tega notri položimo na način, da bomo brownije potem lažje vzeli ven.

Pečemo jih v segreti pečici na 175 stopinj, 18 minut. Takšne popolnoma ohladimo.

Smetano zavremo in odstavimo. Vmešamo čokolado in počakamo nekaj minut. Fino premešamo in prelijemo čez ohlajeno pecivo. Vse skupaj položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure – najbolje čez noč.

Zrežemo, potresemo s soljo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.