Praženje česna. |
Dodajanje začimb. |
Dodana smetana in mleko. |
Dodajanje mleka z moko. |
Miksanje juhe. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 3 osebe.
SESTAVINE:
– 8-10 strokov česna
– 3-4 dcl jušne osnove
– 3-4 dcl mleka
– 100 ml smetane za kuhanje
– ščepec muškatnega oreščka
– ščepec peteršilja, majarona, soli in popra
– 1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
– 1 dcl mleka + 1 žlica moke
OPIS PRIPRAVE:
Česen olupimo in narežemo. Ne rabimo se truditi in ga rezati na manjše koščke, ker bomo juho na koncu zmiksali. V posodo zlijemo malo olja in mu dodamo česen. Pečemo ga dokler ne zadiši, nato pa mu takoj dolijemo mleko in jušno osnovo. V posodo stresemo še sol, poper, smetano, muškatni orešček, peteršilj, majaron in malce paradižnikovega koncentrata. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo kakšne 10-15 minut na srednji vročini. Po tem času v juho vmešamo še posebej zmešano mleko z moko, da jo malce zgostimo. Juho še enkrat zavremo in postrežemo.
Dober tek!