Anina kuhinja

Češnjev rumov liker

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 3 tedne čakanja

Količina: slaba 2 litra likerja

Sestavine:

Sestavine:
1 kg češenj
1 liter belega ruma (ali vodke ali gina)ž
500 gramov sladkorja
1 Dr.Oetker vanilijev strok
1 čajna žlička Dr.Oetker citronke

Postopek:

Natisni

Večji kozarec steriliziramo – za 10 minut ga položimo v segreto pečico na 100 stopinj.

Rum in sladkor zmešamo da se sladkor po večini stopi. Stroku odstranimo semena in jih dodamo k sladkorju. Dodamo še izdolben strok. Vmešamo citronko.

Češnje malce stisnemo in dodajamo k mešanici. Vse skupaj premešamo in kozarec dobro zatesnimo.

Položimo na sonce in pustimo stati 3 tedne. Nato vsebino precedimo in liker shranimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.