ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za eno malo večjo ponev. Za 2 osebe.
SESTAVINE:
- 1/3 vrečka pecilnega praška
- 1 jajce
- 1/2 vrečka vanilijevega sladkorja
- 7 žlic mleka
- 1 žlica sladkorja
- 3-4 žlice moke
- 1 pest rozin
OPIS PRIPRAVE:
Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko, mleko in pecilni prašek in vse skupaj dobro zmiksamo.
Primešamo še rozine.
V ponvi segrejemo 4-5 žlic olja in zmes vlijemo vanj.
Olje segrejemo na srednjo do višjo temperaturo. Če bo temperatura premočna se bo šmorn zažgal. Šmorn nato pustimo kakšno minuto na tej strani. K se šmorn spodaj lepo zapeče in se ga z lopatico da lepo prijeti, ga obrnemo.
Tudi na tej strani ga pečemo kakšno dobro minuto, nato pa ga položimo na kuhinjsko desko in razrežemo.
Veselo sladkanje!
odlično!! 🙂