Anina kuhinja

Carski praženec / šmorn z mletimi lešniki

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1-2 osebi.

SESTAVINE:

  • 1/3 vrečka pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 2-3 žlice olja
  • 8 žlic mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žlice moke
  • 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
  • 2 žlici mletih lešnikov
  • 1 žlička lešnikove esence – po želji

OPIS PRIPRAVE:

Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni prašek in olje, ter vse skupaj zmiksamo da dobimo gosto zmes. Tej zmesi vmešamo mlete lešnike.

V ponvi segrejemo olje na srednji do višji temperaturi. Če bo segreto na najvišji se bo šmorn zažgal.
V olje zlijemo zmes in počakamo kakšno minuto, da se na dnu lepo sprime.

Nato zmes obrnemo na drugo stran.
Šmorn pečemo kakšne 2-3 minute na eni strani, in nato še na drugi strani. Pečenega razrežemo na kocke in postrežemo.

Veselo sladkanje!

[elfsight_instagram_feed id="1"]