Sestavine:
Sestavine za njoke:
200 g moke
1/2 čajna žlička soli
1/2 čajna žlička Kotanyi sladke ali dimljene paprike
150 g skute
130 g zmlete pečene buče (muškatne ali hokaido)
2 jajci
Sestavine za omako:
3 pesti mlade špinače
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
3 žlice sončničnih semen
2 žlici olivnega olja
1/3 čajne žličke soli
nekaj vejic drobnjaka
nekaj čajnih žličk kisle smetane
Postopek:
NatisniBuči odstranimo pecelj in peške in jo skupaj z lupino narežemo na srednje velike koščke. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo razprostremo po papirju za peko in pečemo v segreti pečici nekih 25-35 minut da je mehko pečena.
Pečeno malce ohladimo in do finega zmiksamo v multipraktiku. Bučo ohladimo.
Vse sestavine za njoke stresemo v skledo in jih z rokami ali vilico fino premešamo, da se dobro povežejo.
Zmes stresemo na pomokano delovno površino in oblikujemo hlebček. Tega razdelimo na štiri dele in vsak del posebej z rokami oblikujemo v svaljek. Svaljek zrežemo na poljubno velike koščke.
Njoke kuhamo v vrelem kropu nekih 5 minut.
Vmes v manjši multipraktik stresemo vse sestavine za omako razen kisle smetane. Zmiksamo jih v fino omako.
Njokom dodamo omako in malo kisle smetane, jih premešamo in postrežemo.
Bučni skutni njoki s svežo špinačno omako s sončninimi semeni so zdravi in preprosti njoki. So super način da v prehrano vključite sezonske muškatne ali hokaido buče – na ta način jih bodo z največjim veseljem jedli tudi malčki.