Anina kuhinja

Bučna juha z jušnimi rezanci in smetanovim prelivom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 manjša muškatna buča
3 manjši krompirji
1 manjša čebula
1 manjši paradižnik
1 vejica peteršilja in nekaj stebelc drobnjaka
sol po okusu
bel poper po okusu
4-5 žlic jušnih testenin (jaz sem uporabila Schaer brezglutenske testenine Anellini )
50 ml sladke smetane
3 žlice kisle smetane

bučna semena – opcijsko

Postopek:

Natisni

Bučo olupimo in ji odstranimo semena. Narežemo jo na kocke. Krompir in čebulo olupimo in prav tako narežemo. Čebulo narežemo na manjše koščke, krompir na večje.

V posodo dodamo žlico oljčnega olja in na njem popražimo čebulo. Malo jo posolimo in ko se spusti, dodamo krompir in bučo. Pražimo dokler se ne primeta na dno posode in takrat zalijemo z vodo, da sestavine za 1-2 cm pokrijemo. Dodamo vsaj 1/2 čajne žličke soli, peteršilj, drobnjak in poper in kuhamo 30 minut.

Nato dodamo narezan paradižnik in kuhamo nadaljnih 5 minut.

Vmes zmešamo kislo smetano in sladko smetano.

Vsebino fino spasiramo in v juho zakuhamo testenine.

Kuhamo jih dokler se ne skuhajo, nato pa juho postrežemo in prepustimo da si vsak po okusu dodamo smetanov preliv in semena.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.