Sestavine:
Sestavine:
3 jajca
1/2 srednje velike cukini bučke
1/3 čajne žličke soli
2 žlici grškega jogurta
1/3 čajne žličke česna v prahu ali 1 majhen strok svežega
čilijeva omaka po okusu
100-150 gramov kuhanega ali pečenega lososa
svež motovilec ali rukola
Opcijsko za aktivne:
1 polna žlica naravnih Proteini.si proteinov
Postopek:
NatisniBučko naribamo in malo posolimo. Pustimo jo stati 15 minut, nato pa jo ožamemo. Jogurtu vmešamo ščep soli, česen in čili. Na tej točki vmešamo tudi proteinski prašek, če smo se odločili zanj.
Jajca z vilico stepemo. Vmešamo mu bučko in še malo soli. Vlijemo v namaščeno teflonsko ponev segreto na srednjo temperaturo (5/9) ponev pokrijemo in počakamo dokler se spodaj jajce ne zapeče, da ga lahko z lopatko dvignemo, medtem ko je zgornji del lahko še malo svetleč.
Po sredini premažemo s pripravljenim jogurtom in dodamo lososa. Robove malo zavihamo in omleto prestavimo na krožnik. Dodamo motovilec in postrežemo.