Anina kuhinja

Bučke obložene s tuno, sirom in hrenovkami

Bučke obložene s tuno.

 

Bučke obložene s tuno in sirom pred peko.

 





ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
ČAS PEKE: 10 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 hrenovki
– 1 mala cukini bučka
– 1 mala konzerva tunine
– 1 pest naribanega sira za gratiniranje
– ščep soli, popra
– olje

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem. Bučko operemo in narežemo na kolobarje, ter posolimo. Vsakemo kolobarju dodamo malce tune in malce sira. Bučke položimo v pečico za 10 minut.
Hrenovke narežemo prav tako na kolobarje in jih posolimo in popopramo. V ponvi segrejemo 4-5 žlic olja in hrenovke spečemo. Pečemo jah kakšnih slabih 10 minut na srednji vročini da postanejo lepo zlato rjave barve. Med peko ji morate obračati, da se bodo zapekle na obeh straneh enako.
Pečene bučke in hrenovke nato postrežemo skupaj. Zraven lahko postrežemo kakšno solato ali pa na razne načine pripravljen krompir.

DOBER TEK!