Anina kuhinja

Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami

Praženje čebule.

 

Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli.

 

Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami.

 

Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 5 oseb.

SESTAVINE:

– 1 srednje velika čebula
– 4 srednje veliki krompirji
– 4 pesti testenin ( svedrčkov )
– 1 mala konzerva rdečega fižola
– 1,5 litra jušne osnove ( če je nimate uporabite vodo in ji dodajte govejo kocko )
– zvrhana čajna žlička paradižnikovega koncentrata
– ščep majarona, peteršilja, muškatnega oreščka, popra
– 1 lovorjev list
– 1 žlica smetane za kuhanje
– 1 čajna žlička soli

OPIS PRIPRAVE:

Na manjše kocke narežemo čebulo. Krompir olupimo, operemo in ga prav tako narežemo na manjše koščke. Čebulo na olju popražimo da postane zlato rjava nato ji dodamo krompir. Vse skupaj malce popražimo in dodamo jušno osnovo. Juhi dodamo peteršilj, poper, majaron, sol, muškatni orešček in jo pustimo da zavre. Ko zavre vročino zmanjšamo na manjšo ( recimo 2/9 ) in kuhamo dobre pol ure.
Po tem času dodamo testenine ter nadaljujemo s kuhanjem še deset minut. Nato dodamo še fižol, lovorjev list, paradižnikov koncentrat in smetano za kuhanje ter kuhamo še nadaljnih 5-10 minut.
K tej jedi lahko postrežemo kruh in kislo smetano ki si jo vsak po želji lahko doda v svoj krožnik.

Dober tek!