Sestavine:
- 250 gramov Schaer špagetov
- 250 ml sladke smetane
- 1 čajna žlička zrnastega česna
- 1 pest naribanega parmezana
- sol in črni poper po okusu
- 6-8 pancet
Postopek:
Natisni- Testenine skuhamo al dente v soljenem vrelem kropu.
- Medtem ko se testenine kuhajo pripravimo omako.
- V ponvi na srednji temperaturi zlato rjavo popečemo panceto. Popečeno panceto odložimo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo.
- V maščobi ki so jo pancete spustile popražimo namočeni zrnasti česen ali drobno narezan svež česen (2-3 stroki). Ko zadiši prilijemo smetano. Dodamo parmezan in po okusu solimo in popramo.
- V omako nadrobimo polovico popečene pancete in jo zmešamo s kuhanimi špageti.
Špagete postrežemo in jim po vrhu postrežemo preostalo panceto.