Sladko smetano stepamo le minuto, da se malce dvigne, vendar ostaja še praktično popolnoma tekoča.
Mascarpone sir temeljito zmešamo s 4 žlicami sladkorja v prahu (kasneje po okusu dodajamo še dodatne žlice) in s 100 grami kakava v prahu. Če želite še bolj čokoladen okus dodajte 30 gramov kakava v prahu več.
Marmeladi dodamo v kozico in ju zmešamo, ter segrevamo, da postaneta bolj tekoči.
Savojske piškote dobro pomočimo v mleko in razporedimo po dnu servirne posode. Prelijemo jih z marmelado. Počakamo, da se marmelada ohladi, preden čeznjo dodamo kremo.
Smetano z lopatico vmešamo v čokoladno mascarpone kremo in kremo razporedimo po piškotih. Po vrhu potresemo kakav v prahu in razporedimo sveže jagode.
Torto za 3-4 ure ali čez noč položimo v hladilnik.
Čokoladna torta brez peke, ki je pripravljena tako hitro, da boste še sami težko verjeli.
Komentarja ni mogoče oddati.