Anina kuhinja

Timonovo praznovanje dveh let in tortice

Timonovo praznovanje dveh let in tortice

Pretekli vikend je bil res pester. Praznovali smo Timonov rojstni dan in bil je res pravi živ žav. Za prvi rojstni dan sva z dragim vabila tudi najine strice in tete, tokrat pa le ožjo družino in nekaj prijateljev z malčki. Bolj ali manj tudi zato ker sama v osmem mesecu nosečnosti nisem več zmožna gostiti 40-50 ljudi. 🙂

Imela sem srečo da so mi pri pripravi hrane pomagali prav vsi, mami, mama, tašča in tast. Seveda pa sem morala jaz poskrebti za tortice. Ker je bila za Kristijanovih 30 let, ta čokoladna res prava uspešnica, sem jo pripravila še enkrat – sploh pa je to najhitrejša “torta” kar jih obstaja. 🙂 Recept zanjo najdete tukaj.

Poleg te čokoladne pa sem za mojega lumpka morala speči takšno pravo tortico. Seveda sem za okrasje izbrala Mašo in medota, saj ju Timon naravnost obožuje. Prihranila sem si malo časa in kupila že narejene figurice in še to kar plastične, da bodo ostale za spomin in igranje. Pa tudi zato, ker ne želim da bi Timon potem jedel ta umetna barvila v fondantih. Tortica je bila jogurtova z borovnicami, ker jo ima najrajši. Recept zanjo najdete tukaj.

Takole sta izgledali tortici.

IMG_9787

2016-05-28 17.35.05

Takole pa mi trije med pihanjem svečke. 🙂

2016-05-28 17.39.10

Tudi vi pečete same torte za svoje malčke ali jih kar naročite?

Topel pozdravček,
Ana