Anina kuhinja

Borovničevo jogurtovo pecivo s smetanovim prelivom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: Za pekač velikosti približno 30x40cm.

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
150 gramov sladkorja
250 ml jogurta
100 ml rastlinskega olja
180 gramov moke
4 manjša jajca
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
mali ščepec soli
1/2 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
3 pesti svežih borovnic + žlica Dr.Oetker koruznega škroba

Sestavine za obliv:
400 gramov kisle smetane
400 gramov mascarpone sira (ali isto kisle smetane)
80 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
20 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
2 žlici limonine soka

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V manjšo posodo dodamo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sol. V merilni lonček izmerimo jogurt in olje.

Pekač premažemo z maslom. Jajca, sladkor in vanilijevo pasto stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.

V zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine. Vse sestavine zmešamo. Vmešamo še borovnice premešane s koruznim škrobom. Prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.

Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati smetanov obliv.

Vse sestavine za obliv zmešamo in ga prelijemo čez pečeni biskvit. Položimo nazaj v pečico za 10 minut.

Temeljito ohladimo. Vsaj 2-3 uri v hladilniku. Nato zrežemo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.