Sestavine:
Sestavine za biskvit:
150 gramov sladkorja
250 ml jogurta
100 ml rastlinskega olja
180 gramov moke
4 manjša jajca
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
mali ščepec soli
1/2 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
3 pesti svežih borovnic + žlica Dr.Oetker koruznega škroba
Sestavine za obliv:
400 gramov kisle smetane
400 gramov mascarpone sira (ali isto kisle smetane)
80 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
20 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
2 žlici limonine soka
Postopek:
NatisniPečico segrejemo na 180 stopinj.
V manjšo posodo dodamo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sol. V merilni lonček izmerimo jogurt in olje.
Pekač premažemo z maslom. Jajca, sladkor in vanilijevo pasto stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.
V zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine. Vse sestavine zmešamo. Vmešamo še borovnice premešane s koruznim škrobom. Prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.
Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati smetanov obliv.
Vse sestavine za obliv zmešamo in ga prelijemo čez pečeni biskvit. Položimo nazaj v pečico za 10 minut.
Temeljito ohladimo. Vsaj 2-3 uri v hladilniku. Nato zrežemo in postrežemo.