Anina kuhinja

Bananini sirniki s cimetom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 8-10 sirnikov

Sestavine:

Sestavine:
2 jajci
300 gramov skute
2 polni žlici grškega jogurta
1 večja zrela banana
1 žlica vanilijevega sladkorja – opcijsko
1/3 čajne žličke cimeta
6-7 polnih žlic moke

+
olje

Opcijsko:
2 žlici moke lahko zamenjate s Proteini.si vanilijevimi proteini

Postopek:

Natisni

Jajci stepemo z vilico. K jajcem vmešamo, skuto, jogurt, cimet, sladkor in fino pretlačeno banano.

Dodamo moko in proteine, če smo se odločili zanje. Vmešamo z vilico v pocasto testo, ki mora biti še zelo mokro.

V ponev dodamo toliko olja da pokrije dno. Na njem na srednji do višji temperaturi (7/9) na obeh straneh zlato rjavo popečemo zmes. Zmes na olje dodajamo z veliko žlico in jo z žlico oblikujemo v okroglo obliko. Ko se na eni strani zlato rjavo zapeče, jo obrnemo in zapečemo enako tudi na drugi strani.

Odlagamo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Postrežemo zraven svežega sadja ali kompotov.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]