Anina kuhinja

Bananin puding

Skuhan puding.

 

Pretlačene banane.

 

Pred mešanjem.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500 ml mleka
– 1 vrečka praška za vanilijev puding
– 3 žlice sladkorja
– 3 zrele banane
– 3 žlice smetane
– 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
– žlička nutele za okras

OPIS PRIPRAVE:

Mleko zavremo. Med čakanjem na vretje v manjši posodici dobro zmešamo prašek, 7 žlic mleka (vzamemo jih iz posode, ko je mleko še hladno), sladkor. Ko mleko zavre, mešanico lepo vmešamo vanj. Počakamo da puding zavre in se zgosti, ter ga nato odstavimo. Puding ves čas ohlajanja vsake 5 minut dobro premešamo, da preprečimo nastanek grudic.

V skodelici razrežemo banane in jih dobro pretlačimo skupaj s smetano in vanilijevim sladkorjem, da dobimo bananin pire. Ko je puding ohlajen bananin pire vmešamo vanj in postrežemo. Vrh skledic lahko okrasimo z rezinami banan in žličko nutele.

Veselo sladkanje!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.