Anina kuhinja

Arašidovo temno čokoladne pite

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 24 mini pit

Sestavine:

Sestavine za krhko testo:
350 gramov navadne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice hladne vode
270 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna pecilnega praška

Sestavine za nadev:
24 čajnih žličk Proteini.si arašidovega masla
150 gramov temne čokolade
150 gramov sladke smetane
arašidi za okras

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in vodo in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.

Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.

Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.

Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.

Namažemo z arašidovim maslom.

Sladko smetano zavremo in prelijemo čez čokolado. Pustimo stati nekaj minut, nato pa fini premešamo. Prelijemo čez arašidovo maslo. Ohladimo in okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.