Sestavine:
Sestavine za krhko testo:
350 gramov navadne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice hladne vode
270 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna pecilnega praška
Sestavine za nadev:
24 čajnih žličk Proteini.si arašidovega masla
150 gramov temne čokolade
150 gramov sladke smetane
arašidi za okras
Postopek:
NatisniMoko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in vodo in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.
Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.
Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.
Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.
Namažemo z arašidovim maslom.
Sladko smetano zavremo in prelijemo čez čokolado. Pustimo stati nekaj minut, nato pa fini premešamo. Prelijemo čez arašidovo maslo. Ohladimo in okrasimo.