Sestavine:
Sestavine:
220 gramov kremnega sira/sirnega namaza
120 gramov masla sobne temperature
360 gramov kristalnega sladkorja
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve paste
250 gramov pšenične moke
50 gramov mletih keksov
20 karamel bonbonov (mehkih karamelic)
200 gramov mlečno čokoladnih kapljic
Postopek:
NatisniKremni sir, maslo, sladkor in pasto zmiksamo da se sestavine lepo povežejo.
Vmešamo moko in kekse da dobimo enotno zmes. Vanjo vmešamo čokolado in drobno narezane karamele. Položimo v hladilnik za 2 uri.
Oblikujemo kroglice v velikosti oreha in jih polagamo na papir za peko. Zmes je zelo pocasta – vem. 😉 Ne dodajate ji moke. V skrajnem primeru si z malo vode navlažite roke. Piškote položite vsaj nekih 3 cm narazen ker se močno razlezejo.
Piškote pečemo na 180 stopinj nekih 12-13 minut, da se robovi piškotov rjavkasto obarvajo. Karamele se bodo med peko razlezle, zato se pripravite da takoj še vroče pečene piškote oblikujete nazaj v krogec. Karamelo preprosto potisnite nazaj k piškotu. Sama sem si pomagala z okroglim modelčkom za piškote. Karamela se bo hitro strdila, zato morate delati hitro. Počakate 5 minut, nato pa jih prestavite na rešetko in ohladite do konca.
Hranite jih v dobro zaprti posodi.