Anina kuhinja

Aftereight čokoladice

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 12-16 čokoladic

Sestavine:

230 gramov sladkorja v prahu
2 žlici akacijevega medu
2 polni žlici kokosovega olja
2 čajni žlički limoninega soka
1 čajna žlička Aromatrip bio eteričnega olja poprove mete

250 gramov temne čokolade

Postopek:

Natisni

Kokosovo olje in med na plošči na nizki temperaturi segrejemo da se olje stopi in dobimo enotno tekočo zmes. Vmešamo ekstrakt, limonin sok in vse skupaj zmiksamo/ročno zmešamo s sladkorjem v prahu.

Oblikujemo hlebček in ga počasi razvaljamo na 3-4 mm debeline. Če se vse skupaj preveč prijema na valjar si pomagamo s sladkorjem v prahu. Zadeva je nadležna in valjanje je kar naporno, tako da boste potrebovali malo potrpljenja – ampak na koncu se izplača. 😉

Zvaljano testo položimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se olje strdi in se tudi zmes očvrsti. Izrežemo manjše kroge in jih prelijemo s stopljeno temno čokolado. Vzorčke, ki jih vidite naredimo z vilico, če želimo.

Počakamo da se čokolada ohladi in strdi nato pa jih shranimo.

Aftereight čokoladice sem pripravljala z Aromatri bio eteričnim oljem, primernim tudi za uporabo v kulinariki, ki je zares nepogrešljiv v tem receptu in ga naredi božanskega. Najdete ga tukaj.

Ostala bio eterična olja, primerna tudi za kuhanje, pa najdete v spletni trgovini Aromatrip tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.