Sestavine:
230 gramov sladkorja v prahu
2 žlici akacijevega medu
2 polni žlici kokosovega olja
2 čajni žlički limoninega soka
1 čajna žlička Aromatrip bio eteričnega olja poprove mete
250 gramov temne čokolade
Postopek:
NatisniKokosovo olje in med na plošči na nizki temperaturi segrejemo da se olje stopi in dobimo enotno tekočo zmes. Vmešamo ekstrakt, limonin sok in vse skupaj zmiksamo/ročno zmešamo s sladkorjem v prahu.
Oblikujemo hlebček in ga počasi razvaljamo na 3-4 mm debeline. Če se vse skupaj preveč prijema na valjar si pomagamo s sladkorjem v prahu. Zadeva je nadležna in valjanje je kar naporno, tako da boste potrebovali malo potrpljenja – ampak na koncu se izplača. 😉
Zvaljano testo položimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se olje strdi in se tudi zmes očvrsti. Izrežemo manjše kroge in jih prelijemo s stopljeno temno čokolado. Vzorčke, ki jih vidite naredimo z vilico, če želimo.
Počakamo da se čokolada ohladi in strdi nato pa jih shranimo.