Anina kuhinja

Recenzija otroške nosilke Ergobaby Cool Air

Recenzija otroške nosilke Ergobaby Cool Air

Pri Timonu nosilke nisem uporabljala in ko sem se odločila, da jo kupim za Liama, da bom lažje sledila starejšemu malčku, bila aktivna doma, v gospodinjstvu in v trgovinah, izletih, nisem pričakovala, da jo bom dejansko uporabljala v tako veliki meri, kot jo. Liam je star 11 mesecev in še vedno je ena izmed najbolj nepogrešljivih stvari v naši hiši. V njej je najbolj zadovoljen. Meni iskreno neskončno paše, da ga imam ob sebi in veliko opravkov brez težav postorim z njim v nosilki. Ne boste verjeli ampak vsake tri tedne redno skupaj kosiva travo in mali med košnjo uživa na polno. Po košnji mi še ure kaže na travo in zraven spušča zvoke brrrr. 😀

V prvih mesecih nama je bila najbolj udobna in praktična Boba 4G (o njej sem pisala tukaj). Odkar pa ga lahko obrnem navzven, pa Ergobaby nosilke ne zamenjamo za nič na svetu (o njej sem že pisala tukaj). Pozimi in spomladi je odlična, ker je iz konkretnih materialov in je na določenih področjih obložena in tako izdatno poskrbi, da je malčku toplo. Pa seveda vsi ti obloženi predeli poskrbijo za maksimalno udobje in kar se udobja tiče, je nosilka daleč najbolj udobna od vseh – pa sem jih stestirala veliko. Sama ga nosim dnevno, vsaj po 1-2 uri, popolnoma brez težav ali bolečin v hrbtu. Mala težava pa nastopi, ko pride poletje in je malčku v klasični nosilki lahko bolj vroče. Sama ga ponavadi za v nosilko že tako manj oblečem, pa vseeno. Priznam, da sem bila navdušena, ko sem izvedela, da obstaja poletna različica Ergobaby nosilke. Narejena je iz 3D materialov, ki jih pri nas uporabljamo tudi za avtosedeže in preverjeno delujejo.

Seveda nisem razmišljala dvakrat in jo takoj kupila. Zdaj jo uporabljamo dober mesec. Malčku je v njej bistveno manj vroče. Večina nosilke je namreč narejene tako, da je popolnoma zračna. Nosilka je bistveno lažja od klasične in manj obložena. Kljub temu, da me pri klasični moti, ker je ježek čez pas tako obsežen in zelo glasen ob odstranjevanju, bi lahko rekla, da ga tukaj malce pogrešam. Ne glede na to, da je glasen, je zaradi širine izjemno udoben za nošnjo. Pri poletni varianti ježka namreč ni, ampak jo sestavlja le debelejši pas, ki se pripne. Je pa tudi tukaj plus, saj pripenjalec ni glasen za odstranjevanje in je veliko preprostejši za montiranje.

Nosilka ima, prav tako kot klasična, senčilo, ki poleti še kako pride prav. Sama Liama, ko zaspi, obrnem na notri in pokrijem s pokrivalom, da mu zasenčim glavo in ga zaščitim pred soncem. Poleg tega je senčilo popolno, če se odločite med nošnjo dojiti, saj s senčilom dosežete popolno intimnost.

Naj dodam, da za poletno verzijo Ergobaby obstaja tudi poletni lahki vložek za novorojenčke. Najdete ga tukaj. Mimogrede, opazila sem tudi, da so v svojo zbirko dodali novo barvo, ki je meni čisto top. Mi jo imamo namreč v sivi različici.

bc360picymt_1_1024x1024

Nosilka je seveda prav tako pralna. Sama sem jo že dvakrat oprala na 40 stopinjah. Posušena je bila v slabi uri, saj so materiali res hitro sušljivi.

Vse mamice, ki bi vam nosilka prišla prav in bi se zanjo odločile, s kodo: aninakuhinja, v otroški trgovinici Silly dobite 10% popust ob nakupu. 🙂 Več informacij o Ergobaby Cool Air pa najdete tukaj.

IMG_2899

IMG_2848

Komentarji

 1. Pozdravljeni,
  hvala za vaše izkušnje, ki jih delite z nami. Mene pa znaima razlika med Omni 360 in Cool Air. Katera nosilka se vam zdi boljša? Je Cool Air primerna tudi pozimi? Oziroma kako vroče je otroku v Omni nosilki poleti?
  Hvala za odgovor in veliko uspehov pri vašem delu še naprej.
  Lep pozdrav, Branka Ajdišek

  1. Živjo,
   zares z veseljem delim – hvala za spremljanje. 😉 <3
   Cool air bi šla seveda tudi pozimi, ampak sama po sebi ne segreva, tako mora biti otroček fino napravljen.Ima zračne odprtinice in potem bolj služi samo temu da je otrok nošen v nosilki. Medtem ko Omni ne prepušča zraka. Ni pa tudi tako zelo vroč da bi bil neprimeren za poleti. Idealno je Cool Air za vroče poletne dni in Omni za ostale dni. Sta pa predragi da bi imel dve. Tako sama v tem primeru priporočam kar Omni. Pa pač tiste dva vroča meseca otročka v nosilko samo v tanki majčki in mogoče ne za predolgo. 😉 Upam, da sem dovolj razumljivo napisala.

   Topel pozdrav in čarobno novo leto želim,
   ana

Komentarja ni mogoče oddati.