Anina kuhinja

Recenzija Braun epilator Silk-épil 9 – prednosti + slabosti

Recenzija Braun epilator Silk-épil 9 – prednosti + slabosti

Mesec in pol nazaj sem v testiranje dobila nov Braunov epilator Silk-épil 9. Z njim sem zamenjala moj star epilator in razlika je bila zares očitna.

Prva stvar, ki sem jo opazila pri uporabi je bila, da je depiliranje bistveno manj boleče. Postopek puljenja dlačic pri mojem starem epilatorju je bil vsaj za 30-40% bolj boleč. Potem tega sem ugotovila tudi to, da je moj stari epilator veliko mojih stanjšanih dlačic odtrgal in ne izpulil. Medtem ko Braunov epilator med mojim pozornim opazovanjem, ni odtrgal ene dlačice. Gotovo je tukaj tudi razlog, zakaj je po moji depilaciji toliko časa trajalo, da so zrasle nazaj.

Prej sem se depilirala na nekje 1-2 tedna. Tokrat sem to obdobje podaljšala za tretjino na 2-3 tedne (s poudarkom na 3). Pa naj povem, da sama nikoli ne čakam, da zraste prav veliko dlak, ampak jih depiliram sproti. Torej je po treh tednih bilo ravno toliko dlak, da sem jih že opazila in je bil čas za odstranitev. Prav tako sem opazila, da spretno odpuli tudi vse tiste čisto male, ki jih moj prejšnji ni zmogel, tako so noge po depilaciji popolnoma gladke – in tukaj je še en razlog, zakaj zdepilirane noge ostanejo tako dolgo časa gladke. Sama si depiliram tudi pazduhe in bikini predel in tudi tukaj moram poudariti, da je puljenje bistveno manj boleče kot je bilo prej. Razlika je očitna. Za te predele si nastavim nastavek za občutljive predele.

Zame osebno največja prednost pa je brezžičen aparat, ki je tudi vodoodporen. Ta mi omogoča, da se lahko depiliram kjerkoli, saj nisem vezana na kabel, ki je ponavadi še kratek in si potem eno uro depiliranja ves skrivljen v nekem kotu kopalnice. Braunov epilator ti omogoči, da se zdepiliraš takoj po tuširanju v sami banji, ko je puljenje najmanj boleče in je koža segreta in topla. Vbistvu ti omogoča, da se depiliraš vmes ko se namakaš v banji, saj je vodooporen. Naj pa dodam to, da mora biti koža suha, saj se drugače dlake zlepijo na mokro kožo in je depilacija otežena. Moj način je tak, da imam pri sebi brisačko in obrišem predel depilacije , ter ga nato takoj zdepiliram. Medtem sem še vseeno lahko namočena v banji. Seveda je to mogoče tudi zato, ker je brezžičen in se lahko depiliraš kjer ti je najbolj udobno. Vbistvu bi ga lahko brez težav vzela tudi s sabo in ga hranila v torbici.

Še ena super prednost vodoodpornega epilatorja je ta, da bo depiliranju celotno glavo epilatorja le splaknemo pod vodo in je očiščen v sekundah.

Sama sem z napolnjenim epilatorjem zdepilirala celotne noge, bikini in pazduhe in proti koncu je že gorela rdeča lučka, ki prikazuje prazno baterijo. Ena stvar, ki bi jo rada izpostavila in mi ni bila ravno najbolj všeč je bila ta, da epilator med polnjenjem ne deluje. Torej ko se polni, se ne morete depilirati. V primeru, da se to zgodi sredi depilacije, ga pač priklopite za 5-10 minut, in potem nadaljujte z delom. Moj način je tak, da ga po vsakem depiliranju priklopim, da se napolni do konca, potem pa pospravim. Tako je vedno dobro napolnjen, ko se lotim depiliranja. Naj dodam še eno prednost in to da imate za polnjenje polnilno postajo in si jo lahko nastavite v kopalniško omarico in epilator po uporabi le postavite nanjo.

En izmed najbolj zanimivih delov, so njegovi dodatki – krtačke, nastavki. Ti so namenjeni pilingom in čiščenju kože in naj bi pripomogli k preprečevanju vraščanja dlakic in z njimi povezanimi tudi majhnimi mozoljčki, ki se radi pojavijo pri bolj občutljivih kožah. Sama sem imela večni problem z vraščenimi dlakami. Pozimi me niso tako zelo motile, poleti pa sem v ta namen večkrat delala piling nog. Ponavadi domači kavni piling, ki pomaga tudi pri celulitu. (če bo katera želela recept naj mi piše, pa ga delim 😉 ) No tukaj ta ni potreben, ampak samo nastavite krtačko in ste pripravljeni. Sama sem si v treh tednih med depilacijama vsaj ene 4-5x konkretno zmasirala spodnji del nog in bikini predel, kjer se mi dogaja največ vraščanj in po dveh ponovitvah postopka (depilacija – tri tedni pavze s 4-5x pilingom – depilacija …) lahko rečem, da sem odkrila 2 vraščeni dlaki. Običajno sem jih imela 10+. Mozoljčka v 6-7 tednih nisem videla nobenega. Tako lahko rečem, da ob pridni uporabi piling deluje – vsaj na moji koži.

Vsekakor lahko rečem da je epilator brez dvoma vreden svojega denarja in je odličen sploh za poletne dni, ko težko čakamo, da so dlake dovolj dolge za vosek. Če boste v zvezi z njim imele še kakšno vprašanje mi ga pošljite na zasebno sporočilo in bom v članek dopisala moj odgovor.