Anina kuhinja

Računalniška očala Optiss Blu, digitalni stres – recenzija

Računalniška očala Optiss Blu, digitalni stres – recenzija

Skoraj dva meseca nazaj sem se navdušila nad opcijo računalniških očal, ki so pravzaprav očala primerna ne samo za računalnike ampak tudi za telefon, ploščico, TV – vse kar oddaja modro svetlobo. Moj članek si lahko preberete tukaj. Mogoče iz tega vidika poimenovanje “računalniška očala” ni ravno primerno, saj daje občutek, da če tvoja služba ni naravnana na dejstvo, da sediš 8 ur dnevno za računalnikom, da takšnih očal potem preprosto ne potrebuješ.

Pa ni ravno tako. Vsi ekrani oddajajo svetlobo, ki škoduje očem in povzroča pravzaprav kup težav, kot je nespanec ali migrene… Več o tem si lahko preberete v teh dveh člankih tukaj in tukaj. Ko sem sama na kup dala vse ure, ki jih dnevo preživim pred vsemi temi aparati je naneslo dnevno 6+ ur, kar je pravzaprav veliko. Odločila sem se, da jih potestiram in poleg računalniške leče vzela še mojo dioptrijo na daleč. Tako jih nosim skoraj ves čas v stanovanju in že po nekaj dnevih sem opazila vidno razliko.

Začela sem bolje spati. Če odštejem seveda vstajanja ponoči zaradi malčkov. Opazila sem, da veliko hitreje zaspim, se umirim in da veliko bolj trdno spim. Vmes sem naredila test. Vsak večer z dragim uro/dve gledava televizijo. To sta najini uri za odklop in res rada zaspim zraven televizije. Nekaj tednov po testiranju računalniških očal sem spet en teden za gledanje televizije nosila moja navadna korekcijska očala in za delo za računalnikom, ter telefonom delala brez očal. Nisem mogla verjeti kako težje sem globoko in dobro zaspala. Moja glava je bila veliko bolj “bizi” in tudi veliko več sem sanjala, se zbujala, kot prejšnje tri tedne.

Sama nisem nagnjena k migrenami, pa vseeno kadar po 5-6 ur preživim pred računalnikom, me rada boli glava. To se mi zdaj ne zgodi več. Že vsaj 5x sem imela res dolge računalniške dneve in tudi enkrat me ni bolela glava.

Še vedno je to veliko ur pred razno tehnologijo in priznam, da mi moj cilj, da se poskušam izogniti digitalnemu stresu (več o njem tukaj) in manj “buljiti” v telefon, televizijo ni ravno uspel. Preprosto preveč uživam ob gledanju TV serij in filmov, da bi zvečer ta del črtala stran. Toda vseeno priznam, da je že sam občutek, da sem z očali poskrbela za bolj zdrave oči kljub veliki izpostavljenosti modre svetlobe dober.

Lahko rečem, da sem izjemno zadovoljna da sem se odločila zanje in jih toplo priporočam vsem, ki več časa preživite ob računalnikih, TV ekranih, telefonih…

 

Za vse, ki vas zanima več —->

Tem očalom se reče očala za računalnik in so slovenska inovacija, reče se jim Optiss Blu in so izdelek Optike Oblak, oziroma bolj točno Dr Emila Oblaka, ki je priznam optometrist. Poleg tega so res v celoti slovenski produkt, saj so tudi sami okvirji in leče od slovenskih proizvajalcev.

Za vse ki vas zanimajo, to niso očala, ki jih lahko naročite preko spleta, saj je pomembno, da so prilagojena vam in vašim očem. Zato priporočam, da kontaktirate Optiko Oblak, pa vas bodo oni usmerili naprej. Kontakt najdete tukaj.

Naj pa dodam še to, da sem za vas izprosila izjemen 25% popust z mojo kodo: KodaANA, s katero so celotna očala le 193,50€. Kodo ob željenem nakupu omenite in vam bodo upoštevali popust.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.