Anina kuhinja

Primerjava nosilke Boba 4G in Ergobaby 360

Primerjava nosilke Boba 4G in Ergobaby 360

Naj začnem s tem, da sta prav obe nosilki zelo kvalitetni in brez dvoma bosta obe odlično služili namenu. Kljub vsemu pa se v določenih stvareh razlikujeta. Opisala bom te razlike, ki sem jih opazila sama med uporabo.

Ergobaby (najdete ga tukaj) je neverjetno udobna, mislim da bi lahko rekla da je bolj udobna kot Boba (najdete jih tukaj) in za mamico/atija kot za dojenčka. Po dveh urah nošnje sem jo veliko manj čutila, kot pa Bobo. Tudi materiali na Ergobaby so po občutku bolj kvalitetni.

Medtem ko je pas okoli pasu od Ergobaby prav tako bolj udoben, pa moram poudariti da je namestitev tega pasu bolj potratna in manj hitra kot pri Bobi, kjer se pas le pripne.  Prav tako je v primeru, da želimo nosilko odstraniti in nam otrok v njej zaspi, strašno glasna, saj ima po celi dolžini traku ježka, ki je izredno močen. Tako je za odstranitev potrebna kar večja moč (kar je prav, saj je tako bolj čvrsta med samo nošnjo) in nemogoče jo je odstraniti brez da bi ob tem sprožili zvoke. (ne vem kako naj drugače to napišem 🙂 )

Druga pomanjkljivost Ergobaby je zagotovo ta, da potrebujete za nošnjo novorojenčka kupiti poseben vstavek, ki je prav tako za uporabo malce bolj zapleten. Medtem ko ima Boba vstavek že vgrajen in otročka v nosilko le položite. Pri Ergobaby pa novorojenčka najprej namestite v vložek za novorojenčke in tega nato vstavite v samo nosilko. Prvih nekaj ponavljanj zna biti tako zamudnih, saj se je namestitve treba privaditi. Je pa zaradi tega nosilka za dojenčka mnogo bolj udobna, fiksna. Prav tako vložek, ki je višji, poskrbi da je novorojenčkova glavico dobro podprta ves čas, dokler sam ne začne čvrsto držati glavico. Pri Bobi namreč nosilka pride kar malo nizko in pri mojem malčku (starem dva meseca) opažam, da včasih ne drži lepo glavice, saj se zaključi že pri vratu. Tako si za pomoč na eni strani pripnem pokrivalo za senco, da le to drži glavico na mestu.

Še ena mala malenkost, ki sem jo zelo pogrešala pri Ergobaby je ta, da nima nobenega predalčka za drobnarije, medtem ko ga Boba ima.

Obe nosilki sta odlično pralni in lepo obdržita kvaliteto. Seveda morate paziti, da jih perete na nizki temperaturi 30 stopinj.

Zdaj pa k največji prednosti Ergobaby nosilke. Ergobaby 360 omogoča nošnjo vnaprej in osebno menim, da je to zelo velika prednost. Dojenčki namreč zelo kmalu postanejo veliki firbci in želijo imeti nad vsem dober pogled. Tako se mnogi dojenčki ne želijo več nositi v nosilki samo zato ker so obrnjeni proti vam in morajo konstatno stegovati glavico h krajem. Ravno to je bil tudi razlog da se moj prvorojenec ni želel več nositi v nosilki. Boba 4G te opcije nima.

Da povzamem – Boba je veliko hitrejša in preprostejša za uporabo, medtem ko je Ergobaby bolj udobna in ima veliko prednost opcije nošnje vnaprej.

V primeru da bi se odločala sama, bi se najbrž odločila za Ergobaby 360, zgolj zaradi te zadnje možnosti ki sem jo omenila. Če te opcije ne bi imela, pa se mi zdi lepša in bolj praktična Boba 4G.

Seveda odločitev je vaša in kakorkoli se boste odločile zagotovo ne boste razočarane. Nosilki sta obe odlični in brez dvoma vam bosta olajšali marsikatero uro, ko bo treba kaj postoriti pa se bo dojenček želel nositi.

Še več informacij o nosilkah najdete na spletni strani Silly, kjer sem jih naročala tudi sama.

Pa še slikovna primerjava mojih dveh nosilk.

[#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D4 2013/10/25 18:57:36.30 Time Zone and Date: UTC, DST:OFF Lossless Compressed RAW (14-bit) Image Size: L (4928 x 3280), FX Lens: 85mm f/2.8D Artist: Copyright: Focal Length: 85mm Exposure Mode: Manual Metering: Matrix Shutter Speed: 1/1.6s Aperture: f/22 Exposure Comp.: 0EV Exposure Tuning: ISO Sensitivity: ISO 200 Optimize Image: White Balance: Incandescent, 0, 0 Focus Mode: Manual AF-Area Mode: Single AF Fine Tune: OFF VR: Long Exposure NR: OFF High ISO NR: ON (Normal) Color Mode: Color Space: sRGB Tone Comp.: Hue Adjustment: Saturation: Sharpening: Active D-Lighting: OFF Vignette Control: OFF Auto Distortion Control: OFF Picture Control: [SD] STANDARD Base: [SD] STANDARD Quick Adjust: 0 Sharpening: 3 Contrast: 0 Brightness: 0 Saturation: 0 Hue: 0 Filter Effects: Toning: Map Datum: Dust Removal: 2013/05/02 14:52:08 [#End of Shooting Data Section]

boba_carrier-verde-floating-lr

 

 

 

 

 

 

 

Topel pozdrav,
Ana