Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Moj 4. teden po porodu

Moj 4. teden po porodu

2016-09-06-17-40-00-1

Kilogrami:

Izgubila sem še en kilogram, torej vsega skupaj 10 kg od poroda. Kljub temu da jem veliko, definitivno veliko več kot med nosečnostjo. Jem seveda na 2-3 ure. Pogosti obroki so prve tedne po porodu pomembni prav zaradi vzpostavitve dojenja.

Počutje:

Počutim se super. Odkar z Liamom spiva v dnevni sobi, sem tudi manj neprespana. Večinoma čez dan šibam spati s Timonom in poskusim vsaj uro odspati. Več kot to mi ne uspe, saj je treba skuhati, pospraviti, pa seveda skrb za Liama in Timona. Res mi ni dolgčas.

Kljub temu poskušam v vsem uživati, saj vem da je najbrž zadnjič ko držim v rokah tako majhnega svojega dojenčka in želim zaužiti vsak trenutek. Tudi vsak trenutek z mojim Timonom, ki je trenutno v najbolj očarljivem obdobju, saj je ravno dobro začel tvoriti stavke in tako posrečeno čeblja. No nasploh je en tak prijeten, zabaven fantek. Prav zanima me koliko si bosta z Liamom podobna.

Dojenje in čišča:

Ta teden sem začela malce preizkušati nova živila. Stestirala sem lubenico, ki se je odlično obnesla in danes sem poskusila s paradižnikom, saj so ravno v sezoni in jih imamo na vrtu en kup. Tudi po paradižniku nisem opazila, da bi ga kaj zvijalo, tako ga bom zdaj pričela vsakodnevno vključevati v prehrano – seveda v majhnih količinah. Naslednje živilo bo melona, ki je tudi zelo neproblematična.

Čišča še vedno ni izginila, čeprav je le še v obliki nežnega izcedka.

Trebušček:

Linea negra ostaja. Učinkov poporodnega pasu, pa tudi še nisem opazila. Trebuščka ni več veliko, upam da v roku meseca izgine.

Kako hitro pa ste ve zgubile trebušček/napihnjenost po porodu?