Anina kuhinja

Prelepo Robidišče in domačija Škvor

Prelepo Robidišče in domačija Škvor

Nekaj let nazaj me je simpatična družina Mesec Škvor povabila v njihove lepo domačijo na Robidišču. Takrat sva bila s Kristijanom še sama in sva rekla zakaj pa ne in se odpravila na konec Slovenije v prelepo malo vasico na hribu, na domačijo Škvor.

Glavna hiša domačije Škvor. :)
Glavna hiša domačije Škvor. 🙂

Kraj naju je že takoj očaral, saj je bil res tako pristen in naraven. Potem pa sva se popolnoma zaljubila v družino, ki oddaja hiške in za njih tudi skrbi. Tam sva bila za prvomajske praznike in v tistih treh dneh res uživala na polno. Družinico sta takrat sestavljala dva mala navihančka, punčka Anuša in fantek Janez. Ta navihančka sta le pri nekaj letih prava kuharska mojstra in tri dni smo kuhali skupaj. Vse od koprivne juhe, pa do pristnih sirovih frik in prave polente kuhane na ognju.

Prelepa okolica.
Prelepa okolica.

IMG_1657 IMG_1660

Seveda smo rpipravljali tudi palačinke. ;)
Seveda smo rpipravljali tudi palačinke. 😉
Kuhanje v najboljši družbi malih kuharjev. ;)
Kuhanje v najboljši družbi malih kuharjev. 😉

IMG_1680

Frike da padeš dol :D
Frike da padeš dol 😀
Kuhanje polente na ognju. :)
Kuhanje polente na ognju. 🙂

Oddih je bila prava kulinarična poslastica in mislim, da sva se s Kristijanom v dejstvo, da bi imela tudi sama otroke, takrat popolnoma zaljubila. Mislim, da še nisem spoznala bolj simpatičnih malih škratkov kot sta Anuša in Janez. 🙂 Sploh pa je celotna družinica neverjetno prijetna in presenetilo me je kakšen pristen osebni odnos gradijo z vsemi gosti. Midva sva se v njihovi družbi počutila kot bi bila doma. Vse je bilo tako simpatično.

No v teh letih sva midva ustvarila svojo družinico, družina Mesec Škvor, pa je tudi pozdravila novo članico, malo punčko. Tako že komaj čakamo, da se vrnemo tja in še Timonu predstavimo ta prelepi kraj in to toplo družino.

Zdaj ko obujam spomine, sem se čisto omehčala. 😀 Poleg tega, da vam predstavim njihovo počitniško domačijo (če še nimate ideje za poletno počitnikovanje 😉 ) pa bi vam rada predstavila še njihov nov projekt. 🙂 Zdi se mi prav, da podpiramo pridne in delovne ljudi in za njihovim projektom stojiva tudi midva s Kristijanom.

Družina si je zamislila, da bi v novi renovirani hiški postavila pravi mini eco-spa, da bi v njem družine lahko uživale še toliko bolj. Sredstva zbirajo tukaj, tako vse lepo vabim, da si malce več o projektu preberete in če želite lahko prispevate tudi sami in ste del lepe zgodbe. 🙂

Vse, ki pa bi malce bolje radi spoznali to simptično domačijo pa vabim k branju in brskanju po njihovem blogu. 😉 – http://robidisce.blogspot.com/p/stonewood-2012.html

Pozdravček,

Ana

 

 

 

Komentarji

  1. Ana, sanjsko zgleda! Tako bi tudi jaz živela, samo brez gostov, ker sem malo samotarska 🙂

    Kar se pa kulinarike tiče, moram priznati, da nisem še nikoli slišala za frike – sem morala it pogledat kaj naj bi to bilo. Vsaj polento sem prepoznala, pa tudi pri nas doma jo kuhamo tako, le da uporaljamo bakren lonec. Upam, da boš napisala objavo o vašem tokratnem bivanju na Robidišču – najbolj me zanima, kako bo izgledal Mini Eco-Spa!

    1. Anja, definitivo bom pisala dnevnik, ko nam uspe iti spet na domačijo Škvor. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.