Anina kuhinja

Potres in mak

Danes sem pa res spala zelo slabo. Sredi noči me je namreč travmatično zbudil potres. Dobesedno mi je padlo srce v hlače. Moja prva misel je bila, da se je nekdo glasno lotil ropanja hiše. Ja vem, treba bo nehati gledati toliko grozljivk. 🙂 Seveda ne rabim dodati, da je bilo spanje od tega dogodka naprej popolnoma neproduktivno.

Torej sem se odločila, da če ne drugega, si bom polepšala jutro in si pripravila nekaj posebnega za zajtrk. Ta jed je vsebovala mak, za katerega sem vedela da ga imam in ga seveda, ko sem se zjutraj odpravila v trgovino, nisem kupila. No, potem, ko sem že vse dokončala in sem rabila le še dodati zadnjo pikico mojemu zajtrku – mak, sem ugotovila, da je v mojem maku celo leglo ličink. Oh, naravnost odlično, kajne. Tako da je potem skoraj cela vrečka maka romala v koš.

Po pregledovanju še ostalih stvari, sem tudi ugotovila, da mak ni bil edina žrtev. Sama več kot očitno veliko pečem in kuham, toda ker to počnem le za dve osebi, komaj kdaj porabim celo vrečko nekega izdelka. Vseeno, preostali del res dobro, dvojno zapakiram, tako da mi niti najmanj ni jasno kako uspe prilezti tem ‘zvercam’ notri v moje vrečke. 🙂

Po premlevanju o tem z mojo mamo, sva prišle do ideje, da je razne oreščke, rozine, zdrobe … najbolje kar zamrzniti in točno to sem storila eno urco nazaj. Kako pa se vi spopadate z neželjenimi gosti v vaših izdelkih?

Lep pozdravček,
vaša Ana

Komentarji

  1. Zamrznitev je dobra ideja, jst ponavadi kar v taprver spravim tele zadeve, pa je mir 🙂

    Joj si pa predstavljam kako je to, k bi clovk kr popis..u, tkole na konc ugotovit, da se zadeve ne da uporabit:)

  2. Ja,kar zamrzniti.Jaz sem jih enkrat našla v fižolu(keber)in od takrat gre v zmrzovalnik.
    lp Jelka

Komentarja ni mogoče oddati.