Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Poporodna telovadba – bolje pozno kot nikoli

Poporodna telovadba – bolje pozno kot nikoli

Ja, končno sem uspela v svoj urnik stlačiti še telovadbo. Moj načrt pred porodom je bil takšen, da začnem telovaditi ko preneham z dojenjem – torej pri Timonovih šestih mesecih. Potem pa sva se z mojim miškom dojila vse do 8-9 mesecev, izključno ponoči pa še kar nekaj mesecev po tem. Tako sem takrat moj načrt prestavila do časa, ko gre Timon v varstvo.

Bolj ali manj tudi zato, ker je bilo naše spanje prvo leto res zelo slabo in sama čez dan poleg dela, Timona in gospodinjstva, preprosto nisem uspela najti energije in časa za telovadbo. Tisti čas sem raje namenila možu in mojemu navihančku.

Timon sicer zadnje dva tedna spi katastrofalno, toda vsako jutro gre v varstvo in prve pol ure sama izkoristim, da dobro pretresem ves ta špeh, ki se je v teh dveh letih nakopičil. Po eni strani sem komaj čakala, da začnem. Pa priznam, da nisem navdušenka nad telovadbo. Toda že preden sem zanosila s Timonom sem našla način, ki mi ustreza in se telovadbe dejansko veselim.

Kupila sem si steper, dobre čevlje in uteži. Pa seveda brez dobre poskočne glasbe ne gre. Najraje telovadim zjutraj na tešče in mi nekakšne točno določene ure v popoldanskem času v športnih centrih ne ustrezajo. No, ne maram tudi, da vsi gledajo vame vmes, ko se potim in sem vsa rdeča v obraz, ter se mi nespodobno trese pol telesa. 😀 Najraje telovadim doma, kjer so potrebe prilagojene meni, kjer lahko vmes od utrujenosti diham, kot da bi bilo resno kaj narobe z mano in sploh ker lahko telovadim popolnoma brez ličil in grem takoj po telovadbi pod en hladen sproščujoč tuš. Moj dragi se tako najde v teku, sama pa obožujem aerobiko, ker ti poleg vsega še oblikuje postavo. In sama res rabim malce pomoči z vso tisto odvečno kožo na trebuhu.

2015-10-01 12.29.52

Prvi teden je za mano in počutim se odlično. Začela sem s 30 minutami na dan in mislim, da je zaenkrat čisto dovolj. Moj cilj je izgubiti 5 kg (od porodnih sta mi ostala dva) in se učvrstiti. Sproti javim moj napredek. 😉

Mamice, kako pa ste se ve lotile odvečne kože in preostalih kilogramčkov?

Lep pozdravček,

vaša Ana