Za vse, ki vas še čakajo začetki uvajanja goste prehrane ali pa se boste jutri slučajno potikali po Otroškem bazarju, vas lepo vabim na mojo urico – 10:15h-11h, kjer bom na dolgo in široko razpredala o najbolj pomembnih vprašanjih pri uvajanju goste hrane pri dojenčkih. Več informacij o Otroškem bazarju si lahko preberete tukaj.
Dotaknila se bom najbolj pomembnih 18 vprašanj, ki se pojavijo vsem staršem v začetkih tega luštnega, toda tudi malce napornega obdobja. Vprašanja so predstavljena tudi v moji kuharici Anina kuhinja za najmlajše, kjer je poleg teh pomembnih odgovorov tudi več kot 130 receptov za otrokovo prvo leto. Več o kuharici si lahko preberete tukaj.
Teme oziroma vprašanja o katerih se bo na predavanju govorilo pa spodaj:
- Kdaj začeti z uvajanjem goste hrane?
- S kakšno hrano začeti?
- S kakšnimi količinami začnemo?
- Ob katerem času uvajamo novo hrano?
- Kako pripraviti gosto hrano?
- Kakšna temperatura kašic je primerna?
- Kakšna gostota kašic je primerna?
- Kdaj začeti z grobo pretlačenimi kašicami?
- Kako vemo kdaj ima dojenček hrane dovolj?
- Pitje med hranjenjem
- Umazani proces hranjenja
- Pripomočki, ki jih potrebujete za hranjenje
- Alergije in reakcije
- Mejniki za začetek uvajanja določenih živil
- Zamrzovanje pripravljenih kašic
- Katera hrana je primerna za zamrzovanje?
- Doma pripravljene kašice ali kupljene?
- Sveža in kakovostna hrana
Kakorkoli, na voljo vam bom, da mi zastavite katerokoli vprašanje in poskušala vam bo odgovoriti nanj. Upam da se vidimo. 😉
Lep pozdravček,
Ana