Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Otroške žabice iz 100% bombaža ali bambusa – atopijski dermatitis

Otroške žabice iz 100% bombaža ali bambusa – atopijski dermatitis

Vsi, ki spremljate moje pisanje najbrž veste, da je naš Timon hud alergik na pršico in malce manj hud alergik na mačjo dlako. Posledica teh alergij je atopijski dermatitis, ki se poslabšuje kadar je v stiku z alergenom. Kot si lahko predstavljate je popolno izoliranje od tega alergena nemogoče, saj so pršice skoraj vsepovsod. Medtem ko se doma trudimo, da jih kar se le da izločimo, pa mali svoj delež pršice pobere v varstvu, in vsepovsod drugod.

Kljub temu, da ga pred škodljivim alergenom ne morem obvarovati, pa se seveda na vse načine trudim, da mu njegovo srbenje in počutje zaradi izpuščajev izboljšam na druge načine.

Pred Timonom o tekstilih in draženju nisem imela pojma. Zdaj pa sem po vseh povpraševanjih, branjih po spletu in obiskih dermatologov prišla do kar nekaj informacij. Odločila sem se, da vse kar sem odkrila sama, delim z vami, saj vem, da se ogromno otrok sooča z raznimi alergijami, ki se na koncu večinoma izražajo v strašno srbečih izpuščajih.

Timon je pozimi prvo leto nosil pod hlačkami žabice in tudi letošnjo zimo smo začeli na ta način. Niti pomislila nisem, da bi mu materiali v klasičnih žabicah lahko dražili kožo. Takoj, ko sem mu žabice snela se je začel praskati po nogah in začela sem razmišljati o alternativah. Po pogovoru s prijateljicami, ki so se ali se soočajo z istimi težavami, sem prišla do zaključka da je najmanj dražeč material 100% bombaž ali bambus. Odločila sem se, da vse stare žabice zavržem in naročim kup bombažnih. Resda mu niso popolnoma oprijete, ampak so bistveno bolj udobne za kožo in z njimi smo naredili prvi korak k boljšemu počutju. Prav tako segajo čez celotno stopalo in je tako njegova noga zaščitena pred alergeni od zunaj. Sama jih uporabljam na isti način kot tiste klasične in sicer oblečem mu jih pod hlačkami.

p-0160-1

Ker mi je zaradi njegove kože izredno pomembno, da so materiali na njegovem telesu res kvalitetni jih naročam pri Claru, ki imajo v ponudbi tudi bambusove žabice. Najdete jih tukaj. Bombažne pa tukaj.

Žabice iz bambusa.
Žabice iz bambusa.

Toplo jih priporočam vsem mamicam z dojenčki/otročki, ki imajo atopijski dermatitis ali pa le suho problematično kožo. Boste videle kakšno razliko naredi udoben kvaliteten tekstil pri tako nežni koži.

Topel pozdrav,
Ana

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.