Anina kuhinja

Liam: 7. teden starosti

Liam: 7. teden starosti

 

2016-09-09-17-20-04-hdr

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Pri Timonu so bili pridobljeni grami ena mojih največjih skrbi, med tem ko me pri Liamu za grame tudi malo ne skrbi. Niti ga ne tehtam, ker se mu vidno pozna, da pridno pridobiva težo. Njegova lička, nogice in rokice so res pristno zalite. 😀 Ko se pogovarjam z mamicami ali znankami, me skoraj vsaka druga presenečeno vpraša, če ga zares samo dojim in mu ne dodajam tudi umetnega mleka.

Dojenje:

Dojenje nama je odlično steklo. Pri Timonu sem v dojenju začela uživati šele po kakšnih treh mesecih, pri Liamu pa uživam že sedaj. Dobro sva se ujela in tudi jaz imam bistveno več izkušenj tokrat kot sem jih imela prvič.

Prve tedne sva se večinoma dojila v sede, zdaj pa sva se navadila dojiti v leže in všeč mi je ker je dojenje moj izgovor, da se uležem in “odpočijem”. 🙂 Sicer običajno po meni takrat skače tudi Timon, ampak kar gre. Liama ne moti, Timon se ne počuti izpostavljenega, le jaz sem po dojenju vsa skuštrana, to je pa tudi to.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Še vedno nisem navadila Timona, da more govoriti potiho in ne sme razbijati vmes ko Liam spi. Zanimivo je edino to, da Timon opomni naju, naj bova tiho, če sva slučajno glasna ko Liam spi. Sam pa očitno lahko ropota. 🙂

Liam najdaljši spanec odspi dopoldne ko je mir, popoldne pa včasih zakinka na mojih rokah ali v nosilki. Kadar je pokonci je bolj ali manj super razpoložen, razen kadar ga malo napenja, pa še to redko.

Spanje:

Zdaj spimo vsi v spalnici in kar gre. Liam po dojenju pridno zaspi nazaj – jaz tudi. Timon se zaradi njegovega joka redko zbudi. Je pa res da Liam niti ne joka, saj ga že v času jamranja priklopim in potem pridno je.

Njegov slabši spanec s stokanjem se vsak dan prične okrog 4h zjutraj, tako od takrat naprej redko prav veliko spim. Večinoma ga okrog 5 ure previjem in nato uspavam, sama pa kaj postorim na računalniku in ga imam medtem v naročju. 🙂

Najlepši trenutek:

Najlepših trenutkov je bilo ta teden kar veliko. Težko bi izpostavila enega. So pa res nekaj posebnega trenutki ko se oba moja fanta ljubkujeta in objemata. 🙂