Anina kuhinja

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Dunaj

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Dunaj

Road trip po Evropi z dvema malčkoma – Predpriprave in planiranje

Road trip po Evropi z dvema malčkoma – Kaj vzeti s sabo?

Prva postaja: Dunaj – 1. del – Podvodni svet

Prva postaja: Dunaj – 2. del – Živalski vrt in Prater

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Dunaj

Druga postaja: Günzburg Legoland – 1. del – Kamp in okolica

Druga postaja: Günzburg Legoland – 2. del – Zabaviščni park

Tretja postaja Strasbourg + kulinarične drobtinice

Četrta postaja Pariz – Disneyland

Peta postaja mesto Pariz

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Pariz

 

Tradicionalni carski praženec / šmorn

Jedli smo dva, ampak prvi, ki smo ga jedli v Praterju v gostilni Gosser Eck je bil daleč najboljši kar sem jih kdajkoli jedla. Priznam, da že načrtujem kako ga bom skopirala sama. 😀 Bil je narezan in ne trgan. Na spodnji strani je imel nežno karameliziran sladkor. Vseboval je rozine, ampak ne preveč. Ravno toliko da so se pojavile v vsakem drugem kosu kot presenečenje. Zraven je bila postrežena domača slivova marmelada.

Serviran je bil vroč kot strela in zares svež. Če boste v bližini vam prirporočam da ga preizkusite.

Dunajski zrezek

Večina gostilen po Dunaju ponuja svinsjke Dunajske zrezke. Obstaja kar nekaj lokacij, kjer lahko naročiš tudi telečjega. Naš Timon zaradi navzkrižne alergije svinjine na mačjo dlako, svinjine pač ne sme jesti, zato smo se odločili da preizkusimo telečjega Dunajca. Najboljši od dveh, je bil prav tako v zgoraj omenjeni gostilni.

Bil je stolčen čisto na tanko in meso je bilo mehko. Zraven je bil postrežen kuhan krompir v oblicah z maslom in svežim peteršiljem.

Ocvrti kruh Langos

Kar nekaj sem slišala o tem kruhu, in na vsakem fast foodu v Dunaju so ga ponujali, zato smo ga seveda sprobali tudi mi.

Ponujajo ga v različnih variantah. Lahko naročite hot dog s ocvrtim langosom, ali polnjenega s sirom in šunko. Mi smo se odločili da ga poskusimo klasičnega brez vsega. Samo ocvrti kruh ponujajo tudi z naribanim sirom, ali česnovim oljem. Sama sva vzela navadnega brez vsega, saj sta ga jedla tudi otroka in česnovega za naju. Iskreno mi je bil skoraj boljši čisto navaden.

Čeprav tudi ni bil nič zares posebnega. Pač ocvrta hrana je vsa dobra, ampak ni mi dal navdušenja da bi ga kot zgoraj omenjen šmorn naročila še kdaj.

Priporočilo:

Z malčki smo v centru Dunaja šli na kosilo v Vapiano restavracijo. Ta je italjanska, in nam je ustrezala saj malčka obožujeta testenine. Priznam da me je presenetila, saj so bile testenine božanske, pripravljene pred nami s pravim svežim parmezanom, in mocarelo.  Pa še cene niso bile pretirano navite.

Mimogrede: Naš avtodom je iz Hiše na kolesih. Več o njem si lahko pogledate tukaj.

Ostale objave z našega potovanja:

Road trip po Evropi z dvema malčkoma – Predpriprave in planiranje

Road trip po Evropi z dvema malčkoma – Kaj vzeti s sabo?

Prva postaja: Dunaj – 1. del – Podvodni svet

Prva postaja: Dunaj – 2. del – Živalski vrt in Prater

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Dunaj

Druga postaja: Günzburg Legoland – 1. del – Kamp in okolica

Druga postaja: Günzburg Legoland – 2. del – Zabaviščni park

Tretja postaja Strasbourg + kulinarične drobtinice

Četrta postaja Pariz – Disneyland

Peta postaja mesto Pariz

Odkrivanje kulinaričnih drobtinic – Pariz