Anina kuhinja

Naporni meseci, svetlobna terapija in mami se razvaja

Naporni meseci, svetlobna terapija in mami se razvaja

Za mano sta nora dva meseca. V četrtek boste videli zakaj. Več ne povem. 😉 Uglavnem, priznam da sem izmučena do konca. Da se mi prehlad vleče že dva meseca in nič niso pomagali tedni bolezni mojih fantov. Zdi se mi kot, da razsaja sto in eno čudo. Vsak teden je na vratih vrtca nov list, kjer piše kaj je novost – od škrlatinke, viroze ust-rok-nog, noric, uši…po izkušnjah moje svakinje, ki ima nežno starejša otročka, vsako leto na seznam pridejo še gliste. Priznam, da se jih veselim (beri sarkastično).

Hvala bogu imam v svojem norem delavniku dvakrat tedensko na seznamu telovadbo, kjer se (ne morem verjeti da to pišem) noro sprostim in zamenjam okolje. (več tukaj) Pa seveda dvakrat tedensko se zapeljem minuto stran do salona, kjer hodim na limfno drenažo. (več tukaj) Ponavadi urico limfne drenaže izkoristim še za kakšno istočasno razvajanje – tako ubijem dve muhi na en mah. Ponavadi si rezerviram termin od 19-20h. Preden grem, tako pripravim večerjo, spravim fanta v pižame in potem pridno večerjata z dragim in me počakata, da pridem in jih dam spat. 🙂 Sama nimam slabe vesti in tisti dve uri na teden sta kot balzam za moje počutje, saj prisiljeno počivam. Srečna mama, srečni otroci.

Že nekaj časa sem v salonu gledala čudno masko in zadnjič se končno opogumim in vprašam kakšen je njen namen. Nisem poznala svetlobne terapije. Maska naj bi z različnimi barvami UV svetlobe delovala na kožo. Modra svetloba pomirja razdraženo kožo, ima antiseptično delovanje. Uporablja se pri nečisti, mastni koži, kuperozni koži in izboljša imunski sistem kože, ter preprečuje nastanek bakterij. Rdeča kolagenska svetloba obnovi kožo, tvori kolagen in elastin- koža je potem bolj čvrsta in napeta. Infra rdeča svetloba pospešuje prekrvavitev in presnovo kože. Na svetlobno terapijo menda prisega kup znanih zvezdnic – sem jo na hitro poguglala. Odločila sem se da z njo poskusim, že zaradi firbca ker me je zanimalo kako deluje. Tretma traja nekih 10-15 minut in cena je prav tako nekje 10 eurov. S kozmetičarko sva najprej naredili nego obraza, na koncu pa zaključili s to masko. Občutek pod masko je bil prijeten, topel in to je bilo to. Všeč mi je, ker je zares neinvaziven proces – nobenih laserjev, špikanja ali česa podobnega.

Za optimalni učinek je fino priti na svetlobno terapijo vsaj dvakrat na mesec. Rezultati naj bi bili zelo dobri. Uporaba je načeloma lahko tudi večkrat tedensko, če bi stranka želela zares dober učinek. Sama nimam še toliko gubic, da bi mi terapije drastično spremenile učvrstitev kože, ampak vsekakor lahko rečem da sem po terapiji čutila bolj napeto kožo – mogoče že samo zaradi psihe, ali pa ne. Kaj pa vem. 😀 Ko sem vprašala mnenje kozmetičarke na temo anti-age tretmajev in krem pri mojih generacijah (ali starosti okrog 30 let) pa je bil njen odgovor, da s skrbjo za kožo v času, ko gubice še niso tako vidne, lahko poskrbimo da nas napadejo kasneje. 😀 Kar je vedno zmaga, sploh za moj medijski del službe. Sama sem se odločila, da tako enkrat ali dvakrat mesečno ob limfni drenaži dodam še svetlobno terapijo.

Vse ki vas zanima v mesecu marcu poleg pomlajevalne nege za obraz dobite gratis svetlobno terapije in oblikovanje obrvi. Eni izmed vas pa v sodelovanju s salonom Prokozmetika na moji FB strani podarjam en celoten paket brezplačno. <3

Bom vesela vaših izkušenj s svetlobno terapijo v komentarjih.