Anina kuhinja

Inkontinenca, super vaje za odpravo in moja izkušnja

Inkontinenca, super vaje za odpravo in moja izkušnja

Kar nekaj razlogov je, zakaj sem se vedno želela spraviti v formo pod Nušo – Nooshee FIT. Vedela sem da je posebej specilalizirana za vadbo namenjeno nosečnicam in mamicam. Pod to dejstvo sem štela to, da bo najbrž z vajami poskrbela tudi za mojo inkontinenco o kateri je čisto premalo govora.

Za tiste, ki ne veste kaj to je, bom prepustila malce bolj strokovna stavka ali dva Nuši, ki zadevo bolj pozna —>

Inkontinenca se pojavi zaradi več dejavnikov, oslabljene mišice medeničnega dna, hormon relaksin in nosečnost pa velikokrat pusti posledico, ki jo občuti ogromno žensk po porodu. Pomembno je, da veš, da nisi edina in da se jo da popolnoma odpraviti.

Moja izkušnja z inkontinenco ni bila zares huda, pa vseeno skrajno moteča. Bognedaj da sem bila v pogonu med igro in tekanjem za mojima fantoma in sem zraven kihnila. Preprosto moje mišice niso zdržale in vedno mi je malo ušlo. Vsi so mi govorili – čimpreje začni s keglovimi vajami. Vbistvu so že v porodnišnici intenzivno pritiskali, da takoj po porodu začneš z vajami, ampak meni se je takrat zdelo še popolnoma prekmalu. Dan po porodu sem bila v svojem svetu in telovadba je bila zame takrat na drugem planetu.  Moja čišča je bila intenzivna in boleča in če sem delala keglove vaje, sem z njimi spodbudila še bolj močno krvavenje. Zato sem vaje miselno odložila za kasneje. In resnično sem nanje ves čas pozabljala. Kadar sem se spomnila sem jih že delala, ampak več kot očitno ne dovolj ali pa niti ne pravilno. Skoraj sem se že sprijaznila, da mi torej ob močnem kihanju torej vedno uide, potem pa sem začela s treningi pri Nuši.

Treniram slaba dva meseca – s tem, da sem vmes dva tedna preskočila zaradi Liamove hospitalizacije in mojega prehlada. Kljub manjši časovni aktivnosti, se mi zgodba zadnji mesec niti enkrat ni ponovila. Pravzaprav sem iskreno šokirana in ne spomnim se kdaj se je nazadnje to pripetilo. Ne morem verjeti, da se že z enim mesecem prave in primerne vadbe da situacijo odpraviti. :O

V ta namen Nuša z nami deli super vajo, ki jo lahko delate doma in bo efektivno pomagala odpravi inkontinence. 🙂

Vaja —>  https://youtu.be/DBM9B5v08z8 aktivacija medeničnega dna. Pri vsaki vaji aktiviraj zadnjico (stistni jo) in zapri vse tri odprtine kot bi hotela zapeti zadrgo. Od zadnjice proti sečnici. 

Tudi ta vaja spodaj na sliki je super za to težavico.

Pripenjam še dva linka do objav, ki jih je tej temi namenila Nuša in sta zelo zanimivi. Ena je tukaj, druga pa tukaj.

Pa mimogrede mamacite in srečke nosečke, Nuša pripravlja brezplačni izziv in vas lepo vabi k sodelovanju. 😉  —> http://www.fitmami.si/fitmami-izziv