Anina kuhinja

Moževih 30 let in Timonova prva noč drugje 1.del

Moževih 30 let in Timonova prva noč drugje 1.del

Drugi del objave

Moj dragi je dva tedna nazaj praznoval svoj 30. rojstni dan in dolgo sem razmišljala kaj mu kupiti. Želela sem kupiti nekaj, kar bi mu bilo zares všeč, ker 30 res ne praznuješ vsak dan, pa nisem dobila nobene dobre ideje. Potem pa se mi je končno utrnila. Ena stvar, ki jo zares potrebuje je spanec in počitek. Najin tempo z delom in Timonom zadnja leta je nor. In velikokrat delava čez vikende, dragi nemalokrat dela tudi v noč in majhen oddih bi bil res nekaj najboljšega za oba.

Seveda nastopi težava, saj Timon z nama nikamor ne more. Njegova alergija na pršice nam prepričuje vse terme, letalske prevoze, kmečke turizme … Pa tudi, če sem dragemu res želela “kupiti spanec”, potem sva morala iti na ta oddih sama. Sploh pa že skoraj tri leta nisva nikamor šla in bila zares lep čas sama in skupaj.

Timon še nikoli ni prespal drugje kot doma in dejstva, da bi prvič prespal nekje drugje me je bilo malce strah. Mogoče je beseda strah pretirana. Lahko rečem, da me je glede spanja drugje malo skrbelo. Saj veste, vse kar je prvič, je vedno vprašljivo. Čeprav poznam mojega malčka, in vem, da je zelo samostojen otroček, pri majhnih otrocih nikoli ne veš kako bodo reagirali. Z varstvom/vrtcem recimo nikoli ni bilo težav, kvečjemu nama včasih še pojoka, ko ga prideva iskat, ker mu je tam tako fino. Poleg tega se že lep čas ne dojiva več in edina težava čez noč, je konstantno zbujanje zaradi srbečih izpuščajev na koži, pa seveda največja skrb, da ga bo dajalo domotožje po mamici in atiju. Po drugi strani sem bila pomirjena, saj bi šel prespati k babici in dediju, ki ju naravnost obožuje in vem, da ga babi nikoli ne bi pustila jokati.

Po tehtnem premisleku, sem se odločila, da nama rezerviram vikend oddih z dvema nočitvama v Rimskih termah. Dragemu se niti sanjalo ni, da ga bom kam peljala in oddih je bil skrito presenečenje. Ugotovila sem, da je takšno presenečenje veliko težje skrivati, kot sem mislila. Ker ima Kristijan delovno pisarno doma, sem morala na skrivaj vse spakirati za naju in za Timona, ter poskrbeti, da tisti vikend ne bo delal … Recimo, da mi je uspelo, čeprav še zdaleč ni bilo enostavno. In sva šla. Rekla sem mu, da imava sestanek v Celju za nek dogodek in da bi želeli, da pride tudi on. Seveda mi je verjel, saj za skupne projekte skupaj hodiva tudi na sestanke in dokler nisva zapeljala v Celje se mu ni niti sanjalo kaj ga čaka. 🙂

Njegova reakcija in Timonova prva noč pa jutri. 😉

Drugi del objave