Anina kuhinja

Moji rezultati za nosečniški diabetes 1.del

Moji rezultati za nosečniški diabetes 1.del

Moj pritisk je nizek, zredila se nisem preveč. Vbistvu prve štiri-pet mesecev sploh nisem imela apetita po sladkem, če odštejem kislo sadje, ki sem ga pojedla na tone. Priznam, da se je moj svet hrane po tolikih mescih slabosti odprl in sem si večkrat privoščila tudi hrano, ki jo drugače ne jem tako pogosto. Ponovno mi je zapasalo sladko in moji jedilniki so bili polni, sladkih mlečnih rižev, gresov, palačink, šmornov… vbistvu sem ugotovila, da pojem ogrooooomno sladkega. Pa dobro. Kljub temu mlečne jedi, sadje, granole, domače sladice … ne jemljem kot nezdravo hrano, je pa resda sladka. Redko sicer posegam po kupljeni sladkariji, rajši si spečem kaj sama. In priznam, da pečem velikokrat, ker mi sladko preprosto paše. Kaj čem, sem pač sladkosneda. 🙂

Po pretiravanju s hrano na najinem dopustu v termah in potem praznovanju Kristijanove 30-ke, ko je bilo seveda sladkega na tone, se seveda ne bi smela čuditi rezultatu. Pa vseeno me je presenetil.

Pregled-oddajanje krvi, sem imela v četrtek, v soboto pa je bilo praznovanje za Kristijanovih 30. Seveda je ostalo ogromno sladkih peciv, piškotov, sadja, torte … in logično je da smo naslednje tri-štiri dni za zajtrke, malice, večerje malicali tisto kar je ostalo. Vbistvu sem se komaj zdžala celotno sredo, brez da bi se dotaknila sladkega.

V čertek pa prejmem rezultate krvi, ki so pokazali meritev 5,1. Meja je 5,0 in če bi imela sladkor 5,0, bi dobila kljukico, tako pa sem bila napotena na diabetološko. Vbistvu me je šokiralo, da moje meritve niso bile ok. Bila sem razdražena, da v tej nosečnosti ne bom ušla prav ničemer. Po drugi strani pa me je rezultat prestrašil, saj nikakor ne bi želela škoditi mojemu otroku z mojim načinom prehranjevanja.

Ko sem malce gledala za nazaj, se sicer ne čudim, da so bile meritve takšne, saj je bila zadnje dva tedna moja prehrana res zelo sladka. Toda kdo se lahko upre toni domačih sladic, ki ti ležijo v kuhinji od praznovanja – sploh če si zraven vsega še nosečka, ki ji je po 5 mesecih končno zadišal sladkor. :/

Kakorkoli, po toči zvoniti je prepozno in čakal me je pregled pri diabetologu, ki je za povrhu vsega še moj stric. 🙂

 

Komentarji

  1. Oh, prosim, ne sekiraj se. Malo pretiravajo s to nosečniško sladkorno (kar ti je verjetno tudi stric povedal ;)). Verjamem, da nisi pričakovala, ampak tvoja vrednost sladkorja je tako nizka, da je verjetno res zgolj posledica prazničnega prehranjevanja v preteklih dneh. Verjetno si dobila zdaj aparatek za merjenje sladkorja, tako da boš pomirjena, ko boš videla, da ob normalni prehrani vrednosti niso povišane oziroma kateri hrani je mogoče res bolje da se izogibaš. Zanimivo, meni je npr. najbolj poskočil sladkor po pire krompirju! 🙂 Lepo in mirno nosečnost ti želim še naprej.

    1. Neža, hvala za lepe in spodbudne besede. Zdaj si res že dober mesec pridno merim in sem imela povišane vrednosti dvakrat. Ne nagaja mi sladka hrana ampak hrana, ki je zelo mastna. Mi je bilo zadnjič prav zanimivo, da po torti nisem imela povišanih vrednosti. Vseeno pa bi veliko lažje živela, če se ne bi rabila špikati in preverjati. Nekako se ne sprostim več ob hrani. Se že kar veselim, da bo vse za mano.

      Topel pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.