Anina kuhinja

Moja porodna zgodba – Liam – 1. del

Moja porodna zgodba – Liam – 1. del

2. del | 3. del | 4. del

Uh, priznam, da se kar težko spravljam k pisanju tokratne porodne zgodbe. Prvi porod je bil tako lep, da sem komaj čakala, da ga delim naprej in podoživim. No, saj ne rečem, da sem izjemno uživala med porodom, toda vseeno se je vse lepo hitro odvijalo. Vsi so mi rekli, da bo drugi porod še hitrejši, lažji in lepši in iskreno sem bila prepričana, da bo res tako.

Malo me je bilo strah, da bi šlo kaj zares narobe, saj smo še slabo leto nazaj ob prihodu mojega drugega nečaka vsi držali sapo in se spraševali ali bo ostal z nami, ker je šlo pri porodu res prav vse narobe. Skrbelo me je, da bi šlo kaj narobe tudi pri meni. Vem, da s strahovi rojevati ni preveč fino, ampak ti spomini so bili še močno sveži in nič ni pomagalo, ko sem videla strah zame in za dojenčka v očeh mojih staršev, ki jih je takratna situacija še bolj pretresla kot mene.

Kakorkoli, zadnja dva tedna nosečnosti sta bila zame izjemno naporna in po eni strani sem se res že veselila, da grem roditi in da se bom končno počutila malo bolje v svoji koži in seveda, da spoznam mojega malega sončka, ki je devet mesecev rasel v mojem trebuščku.

Tisti ponedeljek sem imela pregled zaradi zastoja v rasti in zdravnica je pregledala tudi maternični vrat. Ugotovila je, da sem odprta že tri centimetre in da je glava že zelo nizko. Rekla je naj pričakujem, da se bo kmalu začelo in res se je. Ob 15. uri sem dobila prvi popadek. Bil je še bolj nežne narave, ampak sem vedela, da je pravi, saj mi je z intenziteto vzel sapo. Prisilil me je, da sem pričela pravilno dihati. Popadki so se začeli ponavljati nekje na 8 minut, včasih so zatavali na 6 minut, včasih na 10.

Ker mi je od prejšnjega dne ostal pire krompir, sem se odločila, da na hitro pripravim krompirjeve cmoke za v skrinjo, da si jih bosta fanta lahko pripravila vmes, ko me ne bo. Timon jih namreč obožuje. Vedela sem, da bo še trajalo, preden bodo popadki prišli na 5 minut in da bo šlo hitreje, če stojim.

IMG_0385

Okrog 19. ure so bili popadki že zelo dolgi in intenzivni in kljub temu, da so tavali med 5 in 7 minut, sem se odločila, da se z dragim odpraviva do porodnišnice. In sva šla. Nadaljevanje pa jutri …

2. del | 3. del | 4. del