Anina kuhinja

Končno urejeni kuhinjski predalniki

Končno urejeni kuhinjski predalniki

Upam, da nisem edina, ampak v moji kuhinji sta dva globoka velika predalnika, ki sta skoraj ves čas v čistem neredu. Eden vsebuje zajemalke, kuhalnice in manjše prpomočke, drugi pa odprte embalaže različnih mok, oreščkov, žitaric, kuskusov, bulgurjev … ni da ni. Moja služba zahteva, da imam ves čas odprtih nešteto embalaž z različnimi izdelki, saj ogromno testiram in kuham in tako se neglede na moj večkratni trud da vse presortiram, kmalu spet naredi čista zmešnjava.

Priznam, da me vsakič sproti ko odprem predalnik stanje spravi malce v slabšo voljo. Že nekaj časa tako razmišljam da bi ga poskusila nekako trajno urediti, pa ga zaenkrat še nisem uspela. Vedno mi je bila všeč organizacija moje mami in tašče, ki sta se znašli s Tupperware posodicami – tistimi ovalnimi pokončnimi, kamor shranjuješ moko, riž, zdrobe, testenine, …. Vedno mi je bilo všeč ker so popolne oblike in se z njimi maksimalno izkoristi nek prostor/predal in fino sedejo v roko. Seveda je super ker jih lahko več naložiš eden na drugega in lepo stojijo. Pa še napol prozorne so, da se lepo vidi s čim smo jih napolnili. Pa ok, še bi lahko naštevala. Bistveno je ker z njimi kuhinja res izgleda sfrizirana u nulo in če ste vsaj malo podobne mene, vas ta občutek urejenosti sprošča in navdaja s pozitivo. 🙂

2016-08-17 18.59.39

Spomnim se kako sem sama 4 leta nazaj, ko sva se z dragim vselila, kupila neke neorginalne poceni modele (sva imela že drugih stroškov ogromno in sva varčevala, kjer sva le lahko) in kmalu ugotovila, da ne tesnijo dobro in da enostavno niso niti pol toliko kvalitetni kot tisti od moje mami, ki so “tapravi”. Niso zdržali dolgo, preden sem jih dokončno umaknila. No, končno mi je prekipelo in sem naročila kup “tapravih” od Tupperrwara za katere vem da bodo dobro in dolgo služili svojemu namenu.

Naročila sem jih na tej simpatični strani – Moj mali Tupperware svet in zdaj končno z veseljem odprem moj predalnik.

Zraven sem naročila še Tupperware posodo za olje in je res odlična. Olje se veliko lepše in nadzorovano zliva in odmerja. Sem že naročila še dve – eno za olivno olje in kis, ki sta prav tako stalno v uporabi.

Resno pa razmisljam o nakupu legumiere, ki je trenutno prav priročno znižana. Me zanima če je res tako dobra in nepogresljiva kot sem zasledila. Jo katera izmed vas uporablja? Kakšne imate izkušnje z njo?

2016-07-22 11.04.56 2016-07-22 11.03.40

2016-07-22 11.07.32

Kako pa imate vi urejene takšne predalnike v kuhinji?

Mimogrede scomprala sem brezplačno poštnino za vse, ki boste preko mene naročili kakšen izdelek pri Moj mali Tupperware svet. Samo ob naročilo napišete da ste brali mojo objavo in uala. 😉

 

Komentarji

  1. Tupperware je res zakon. Nikoli ni premalo te posode. Jaz imam večino posode stare 18 let pa je kot nova. Sem kupavala ko je bil ta starejši sin dojenček. Lagumiera je pa sploh zakon. Na eno stran čevapi .. na drugo piščanec ali pa na eno stran zrezki na drugo pomfrit. Zmaga pa cedilce. Ker gre vsa odvečna maščoba v dno posode, da ne govorim kako zakon je za testenine. Vsekakor se nakup splača.

Komentarja ni mogoče oddati.