Anina kuhinja

Moja ocena Rimskih term

Moja ocena Rimskih term

Ko sem iskala popolne terme za najin oddih sem seveda pregledala vse forume na spletu na to temo. Všeč mi je, da ljudje pišejo svoje mnenje/izkušnje o raznih zadevah, ker potem včasih na podlagi teh izkušenj lažje sprejmeš neko odločitev. Zato bom svoje mnenje spisala tudi sama.

Za Rimske terme sem se odločila zaradi več vidikov. Prebrala sem, da so posebej primerne za pare, ker imajo mirno okolico in ni toliko vrveža in družin, temveč jih obiskujejo bolj ali manj pari.

Ta dejstva so mi bila všeč, ker to pomeni, da je voda manj onesnažena, kar je zame kot nosečko pomembno dejstvo. Poleg tega so bile Rimske terme relativno blizu, od Šenčurja do njih sva potrebovala le nekje uro in pol. V primeru, da najin malček ne bi dobro reagiral na spanje čez noč pri starih starših, bi bila tako kar se le da hitro nazaj. Veliko lepega sem slišala tudi o Ptujskih termah, toda so se mi za prvič zdele malce predaleč.

Že takoj ko sva se pripeljala pred terme, me je očarala okolica in ena stvar, ki mi je bila najbolj všeč, je bila ta, da se je v sobi ob odprtem oknu slišalo le ptičke in nobenega drugega hrupa.

Najina soba je bila prelepa. Prvo noč se nama je pokvaril whirpool, pa so ga takoj zjutraj prišli popraviti. Osebje je bilo izjemno prijazno.

2016-04-02 11.22.52

Na najinem gurmanskem razvajanju v njihovi restavraciji Sofija, so se samo zame potrudili, da so določene jedi prilagodili mojemu nosečniškemu stanju in sem jedi lahko preizkusila. To se mi je zdelo res lepo.

Malce me je skrbelo zaradi plavanja v bazenih, da ne bi dobila kakšne okužbe, ki niso v nosečnosti nič kaj fine. Ginekologinja mi je svetovala naj se takoj po kopanju splaknem in preoblečem. Okužbe ni bilo nobene in tudi nisem je pričakovala, saj v bazenih ni bilo grozne gneče. Mislim da so bili le ene trije otroci, drugače pa le mlajši in starejši pari. Pa vsi vemo, da največ lulajo v bazene prav naši mali čmrlji.

Edina stvar, ki me je nežno zmotila je bil za moj okus pretirano segrevan prostor z bazenom. Mojega dragega ni motilo, sama pa sem v njem sčasoma kar težko dihala – najbrž ne bi imela težav, če ne bi bila noseča in mi je že običajno bolj toplo kot drugim. Tako sva se naplavala, potem pa kar takoj šibala v sobe. Strašno mi je bilo všeč, da so vsi kompleksi povezani in lahko v kopalnem plašču hodiš od sobe do bazenov in welnessa. Midva sva bivala v Rimskem dvoru in sva imela do vseh storitev, bazenov, restavracij dvigalo. Povsod sva bila v minutki dveh.

V paketu sva imela polpenzion. Samopostrežni zajtrk se mi je zdel odličen. Všeč mi je bilo da so sproti pekli sveže vaflje, fritate … Izbire je bilo ogromno. Na večerji nisva šla, saj sva se za večerjo razvajala v njihovi restavraciji.

2016-04-03 09.52.16 2016-04-03 09.52.26 2016-04-03 09.51.52

Pa da se dotaknem še malo masaž. Moj dragi si je zakupil dve in je bil nad njimi navdušen. Sama sem bila navdušena, da so imeli ravno na mesec april poseben welness program za ženske, ki je vključeval tudi masaže za nosečnice. Tako sem si izbrala polurno masažo in sem prav tako uživala sto na uro. 🙂

Pa da na hitro opišem še najino sobo. Soba je imela okroglo posteljo, whirpool in razkošno kopalnico. Vbistvu jo lahko le prehvalim. Me je pa zmotilo, da je bila med jogijema luknja, saj sva se potem z dragim morala stiskati na eni polovici. Sem že pozabila kakšna grelna pečica je moj dragi. 😀

Tako, takšna je bila najina izkušnja v Rimskih termah. Bom vesela kakšne vaše, mogoče tudi iz kakšnih drugih term.

Topel pozdravček,

vaša Ana

Komentarji

 1. Pozdravljena Ana,
  tudi midva z mojo drago si letno poskušava privoščiti oddih v termak, ki jih opisuješ.
  Strinjam se popolnoma , kar se tiče bazena in okolice, ki človeka popolnoma prevzame.
  Kar se tiče sob, bi lahko bile bolj vzdrževane in morda v nekaterih sobah tudi malo bolj očiščene.
  Pohvala Rimskim termam gre tudi iz vidika invalidu prijazne terme, saj ni mehanskih preprek, avtomatizirana so vrata in še nekaj detajlov bi se našlo.
  Hrana nama ni bila, ob večkratnem obisku term kakšen presežek.
  Seveda pa bi jim lahko dala oceno dobro, in manevrski prostor upava, da bodo v prihodnje zapolnili z izbiljšavami, saj terme ležijo na idilični lokaciji, ki gostu nudijo idilično vzdušje za sprostitev.

  Lahko rečem, da je ka nekaj toplic, term v Sloveniji, kamor se splača na krajše ali daljše razvajanje.
  Tudi obala nudi prijetno okolje ya podobno razvajanje po sprejemljivi ceni.
  Ob tem so tudi V Therama Laško zelo prijazni z bogato welness ponudbo, hotel predvsem v starem delu pa je potreben obnove, kar pa se je v letošnjem letu pričelo realizirati.
  Hrana v termah oziroma toplicah je povsod na podobnem nivoju, seveda ob tedenskem bivanju se niti ne opazi ponavljajoči se enolični meniji, ob daljšem bivanju pa postane enoličnost tudi lahko problem gostovanja.

  Kakorkoli, podpirati je potrebno slovenski turizem ob pričakovanju da se bodo tudi določeni ponudniki potrudili za domače goste in jih obravnali enakovredno.

  Lepo pozdravljam,
  Simon Petrovčič

Komentarja ni mogoče oddati.