Anina kuhinja

Rimske terme in restavracija Sofija

Rimske terme in restavracija Sofija

Prvi dan najinega razvajanja, za Kristijanovih 30.let, sva imela rezervirano gurmansko razvajanje. V najini zvezi je tako, da jaz zelo rada kuham, toda moj dragi zelo rad je in takšna gurmanska razvajanja so razvajanja za oba. Sama imam sicer rajši bolj običajno hrano, ampak mi je ta del kulinarike zanimiv iz vidika kombinacij in tehnik. Kristijanu pa je brezdvomno zanimiv, ker rad je. 🙂 Tako sama ocenjujem kombinacije, serviranje … on pa okuse. Ker sva oba z delom (kuharice, video recepti, … ) globoko v kulinariki, pri takšnih večerjah nikoli ne zmanjka tem za debate.

Najina večerja s 5.hodi je trajala skoraj tri ure in na koncu sem z mojim nosečniškim trebuhom že komaj sedela na stolu. 🙂 Bila sem presenečena kako velike porcije so prihajale vsakič sproti. Sama sem vajena vsaj pol manjših v restavracijah takega kalibra. Priznam, da se ne bi pritoževala, če bi bile malce manjše, saj sem srednje tri hode morala hrano puščati na krožniku. Tega sicer ne maram, ker vem, da gre potem ta hrana v koš, ampak preprosto nisem mogla toliko pojesti. Kakorkoli, hrana je bila odlična.

Naročila sva različna menija, da sva lahko preizkusila vse. Sama nekaterih jedi nisem smela, ker niso imele dobro toplotno obdelanega mesa. Je bil takrat moj dragi bolj točen z opisovanjem, vmes ko so se meni cedile sline. 😀

V prvem hodu me je presenetila kombinacija manga in mocarele. Še nikoli ju nisem jedla skupaj in odlično sta se ujemala.

2016-04-01 19.31.27

Drugi hod je bila slastna čemaževa juha.

2016-04-01 19.57.24

Tretji hod je bila ječmenova gobova rižota. Sama nisem oboževalka gob, toda rižota je bila zelo okusna.

2016-04-01 20.11.53

Četrti hod sva imela oba drugačen.

2016-04-01 20.40.42 2016-04-01 20.40.27

Peti hod pa je bil jabolčni zavitek v angleški vanilijevi kremi, s cimetovim sladoledom. Mislim da nadaljne besede niso potrebne. Kljub polnosti sva se potrudila, da ni v kozarčku ostalo prav nič. 😀

2016-04-01 21.05.52