Anina kuhinja

Moj 2. mesec po porodu

Moj 2. mesec po porodu

Odločila sem se, da vam ne pišem več po tednih, saj se mi ne dogaja tako veliko, da bi bilo dejansko zanimivo za brati. Tako bom pisala o mojih spremembah po mesecih od poroda. V enem mesecu pa se nabere kar nekaj novičk. 🙂

Kilogrami: Ostali so mi še 3 kilogrami od Liama in slaba dva od Timona. Tako je moj cilj pri 5 kg. Zanenkrat se s kilogrami še ne ukvarjam, saj mi je bolj pomembno, da z Liamom uspešno vzpostaviva dojenje in da proizvajam dovolj mleka.

Dojenje: Pri Timonu sem potrebovala tri mesece, da se mi je ponudba mleka ustalila. Tokrat pa se je ustalila že po nekih 5-6 tednih. Lepo, oziroma kar nežno boleče čutim prvi naval mleka in dojke niso več pretirano polne, razen kadar mali ponoči predolgo spi – kar se ne zgodi velikokrat. 😉

Moje počutje: V tem mesecu sem imela pregled pri ginekologinji, kjer sem po klepetu ugotovila, da je bilo za mojim porodom in dnevi po porodu več ozadja, kot sem mislila sama. Sama sem vse prepisala moji utrujenosti. Nato pa sem izvedela, da se je moj porod ustavil za nekaj ur, ker mali ni naredil pravega obrata, ki pripelje do potrebe po potiskanju, ter da bi v primeru dodatnih 20 minut, brez da bi se karkoli zgodilo, sestre pričele s pripravami na carski rez. Vesela sem, da do tega ni prišlo.

Seveda sva se dotaknile tudi mojih prvih dni po porodu, ko sem se soočila z grozno slabim počutjem in omedlevico. Tudi to sem sama pripisala utrujenosti. Ginekologinja pa mi je rekla, da je po pogovorih z zdravnikom, ki me je takrat obravnaval in sestrami prišla do zaključka, da sem najbrž imela pljučno embolijo. Sama nisem zdravnik in iskreno na njeno izjavo nisem reagirala pretirano, dokler nisem po enem tednu med dojenjem na spletu pričela z brskanjem in bila popolnoma šokirana – več tukaj.

Če odštejem vse te pogovore o porodu in dneh po njem, je bil pregled zelo uspešen. Sama sem se v 6 tednih super sestavila. Če odštejem utrujenost se tudi vredu počutim.

Ker sva z dragim obakrat ekstremno hitro zanosila, sva se odločila, da se zavarujeva z ustrezno kontracepcijo, saj trenutno nimava želje in energije še za enega malčka. Ginekologinja mi je predlagala Mireno in mislim, da se bom odločila zanjo. Imam pa sicer še mesec časa, saj je priporočila, da počakam tri mesece po porodu, preden se lotiva vstavljanja Mirene. Imate ve kakšne izkušnje z njo? Bom vesela vseh mnenj.

Trebušček: Trebuščka praktično ni več. Ko se usedem pa se mi trebušček in vsa odvečna koža kar neokusno nabere. No, pri Timonu se je tudi še leto po porodu poznalo na koži – potem pa sem ponovno zanosila. Malce upam, da se bo koža v nekih dveh letih malce spravila skupaj.

2016-09-06-17-40-00-1

 

Komentarji

  1. Ana zdravo. Sama sem po prvem porodu tudi imela Mireno in moram reci, da je bila meni super. Sicer nisem imela menstruacije cisto nic, mogoce v 4 letih za en ciklus skupaj. Sedaj se sicer za kontracepcijo nisem odlocila, aaj ko sem imela mireno enostavno nisem mogla shujsati niti kilograma, kar mi je tudi ginekologinja potrdila, da je to zaradi Mirene. Upam da izberes tisto, kar je najbolje za vaju 😉 lep pozdravcek
    P.s. tvoje knjigice so pa superca imam ze tri ?

  2. Ana, res da nimam Mirene imam pa Jaydess, je na isti princip, samo da je ta do 3leta in sprosca manjso raven hormonov, ter so se vedno lahko prisotne blage menstruacije ali pa cisto izgine. Pri Mireni izgine. Meni je G svetoval Jaydess, sem si dala pred 1tednom ko sem imela pregled 6tednov po porodu. Aja, pa ko pravijo da vstavljanje boli, ni res, jaz sploh cutila nisem nic 😉 Danes sem ze dobila menstruacijo (sem nehala dojiti in sem zato dobila tako hitro). Imam pa spet pregled cez 6tednov, da preveri, ce je vse na svojem mestu, tako tudi proizvajalec (bayer) priporoca. Mogoce se vseeno malo preberi mnenja o zascitah in se odloci, mislim da z nobeno od teh ne mores zgresiti. Lepo se cartajte lepe praznike se naprej in cimvec prespanih noci.

Komentarja ni mogoče oddati.