Anina kuhinja

Liam: 4. teden starosti

Liam: 4. teden starosti

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

 

1. teden | 2. teden | 3. teden

 

2016-08-20 02.51.42

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden je patronažna prišla dvakrat. Prvič smo se tehtali in mali je v 9 dneh pridobil 400 gramov, kar je ogrooomno. Potem pa je prišla še čez dva dni in pridobil je še dodatnih 100 gramov. Tako ima zdaj skupno 3620 gramov, kar je skoraj kilogram več od teže s katero je šel iz porodnišnice.

Ta teden smo se tudi prvič kopali, saj se je popek že lepo zasušil. Liam je med kopanjem užival in prav vesela sem da ga ni bilo strah vode in bi jokal.

Dojenje:

Še vedno veliko polivava. Kašen dan zelo malo, potem pa naslednji dan čisto po vsakem obroku – občasno v loku in take količine da me kar stisne pri srcu. Začela sem paziti da ga ne pristavljam prepogosto in med obroki mine vsa 1,5 ure. Pa seveda da je le iz ene strani in se tako ne prenajeda, pa kljub temu poliva. Malo me skrbi da bi bil refluks, čeprav mi ni logično, saj zelo rad je, je drugače vredu razpoložen in sploh se zelo lepo redi. Mimogrede številke 50 ne spravim več nanj, zdaj nosiva 56. V poronišnici mu je bila pa še 50 velika. Resno mi raste in se redi pred očmi. Pravi bajsek je že. 🙂

Zaradi polivanja zdaj pazim da vedno po obroku (včasih še enkrat/dvakrat med obrokom) podrem kupčka, potem pa ga imam v pokončnem položaju vsaj 15-20 minut.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Odkar sva obroke razporedila na 1,5-2 uri, je veliko boljše volje. Očitno je bil res prej čisto prepoln mleka in zaradi tega ga je večkrat bolel trebušček. Zdaj tudi sam čez dan lepo spi v zibelki in bistveno manj stoka. Zadnje dva dni sem opazila tudi da se je začel vedno več smejati. Vem da je še kmalu, ampak v dveh situacijah je res izpadlo kot da se je smejal ker sem se mu malo afnala. 🙂 No, tudi če se ni smejal meni, ampak ga je le napenjalo sem zadovoljna, da sem vidla njegov nasmešek. 🙂

Zadnje nekaj dni imava resne težave s kakanjem. Kaka 1x na dan, takrat sicer veliko, ampak sem zadnje pol dneva muči, ker mu nikakor ne uspe kakati. Danes, se je mučil celo noč in zjutraj sem nalašč poleg zajtrka pojedla polovico paradižnika. No, ob naslednjem dojenju je hvala bogu šlo. Niti ga po paradižniku ni zvijalo. Tako da ga jutri poskusim še enkrat.

Spanje:

Ker sta Timon in Liam drug drugega čisto preveč zbujala, zadnje dni z Liamom spiva v dnevni sobi, Timon in ati pa v spalnici. Bistveno bolje spimo tako. Z dragim sva se odločila da nekaj tednov vztrajava na tem načinu potem, pa poskusiva spet tega da smo vsi v spalnici. Opcija, da bi Timon šel v svojo sobo je zaenkrat še neizvedljiva, saj ima dragi v otroški sobi pisarno. Dokler ga ne preselimo, torej nimam druge možnosti kot spalnico.

Timonovi odzivi:

Timon je vsak dan bolje. Zdaj ga tudi ne moti, da Liama dojim v leže. S tem je imel na začetku velike težave, saj je želel tudi on k meni, ker je mislil da se z Liamom objemava. Ta teden skoraj ni imel nobenih težav in mislim da smo prišli ven iz ta hudih tednov ljubosumja. Upam.

Najlepši trenutek:

Najlepši trenutek je bil gotovo ta, ko je moje afnanje Liam dvakrat pospremil z velikim nasmeškom. 🙂

 

1. teden | 2. teden | 3. teden

 

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM