Anina kuhinja

Zimski prehladi in tradicionalno nedeljsko kosilo

Zimski prehladi in tradicionalno nedeljsko kosilo

Naš novoletni vikend je bil super, pa čeprav, kot večina zadnjih mesecev, poln smrkanja in kašljanja. Teden nazaj je hujšo virozo preboleval Timon in kot vedno je bil naslednji na vrsti Liam. Tako na žalost novoletno praznovanje z bratovo družino ni prišlo v upoštev, saj bi nalezli mojo nečakinjo in nečaka.

Soboto smo tako preživeli pri starših od dragega, drugače pa smo se cele dni zadrževali doma. Mogoče to zveni dolgočasno, vendar z dragim že dolgo nisva bila ob hkrati brez dela in imela nekaj dni na off. Tako sva izkoristila proste dni drug z drugim in seveda z najinima fantoma. Priznam, da se že dolgo nisem tako sprostila. Pa čeprav je Liam zadnjih nekaj dni hudo prehlajen, smo se imeli prav fino.

Zadnji mesec je bil obarvan s kup močne hrane in to nedeljo smo prav hrepeneli po nečem bolj lahkem ali kako naj rečem, nečem slovenskem za na žlico. Sama sem se odločila za kislo repo, domač koruzni kruh in kompot iz domačih suhih krhljev.

img_9857

img_1747

img_9889

Kljub temu, da sama nisem pretiravala s kislo repo, da ne bi Liama pretirano zvijalo, mi je takoooo pasala. Domači kruhek za zraven pa je bil prav tako božanski. Že sama priprava in vonj med peko je poskrbel za pristen občutek po domu. 🙂

img_9988

img_9998

img_0025

img_0017