Anina kuhinja

Kotanyi hvala za izdelke :)

Kotanyi hvala za izdelke :)

Danes sem dobila celo vrečo Kotanyijevih izdelkov in čisto iskreno, moj dan je bil takoj lepši. Sploh nisem vedela kako široko ponudbo začimb imajo. Naravnost sem navdušena in že komaj čakam da jih vse sprobam. 😉

Prvič sem slišala za himalajsko sol – to je ta rozna vsebina v eni izmed stekleničk. Ste jo že kdaj uporabljali? V čem se razlikuje od navadne?  Moram malo pobrskati za informacijami in vem da ste kuharice, ki hodite spremljati moj blog pravi zakladki informacij, tako da bom najprej vprašala vas. 😉

Komentarji

 1. Odkrila sem jo pred kratkim in začela uporabljati pri kuhi-zdi se mi, da ima hrana bolj blag okus. Drugače pa HS vsebuje ogromno mineralov, rdeče barve pa je zaradi vsebnosti železa. lp, I.

 2. Če v iskalnik odtipkaš besedno zvezo "himalajska sol", boš našla polno informacij o tej rozni stvari. Pa ja ne boš rekla, da res nisi še nikoli slišala za himalajsko sol?

  lp

  Jedrt

 3. Točno tako. Naša piranska sol je z vidika hranilnih vrednosti veliko boljša kot himalajska – to mi je potrdila tudi prijateljica, ki zaključuje z doktoratom s področja piranske soli na fakulteti za kemijo v LJ. Himalajska sol je sicer dobra, vendar močno precenjena in marketinško rahlo napihnjena.

  1. No potem naj mi pa še kdo reče, da vi kuharice tukaj niste prav res zakladki informacij. 😉 Prav zanimivo je kako veliko izdelkov se poveličuje, pa sploh niso nič posebnega, kajne?

 4. Himalajska sol vsebuje bistveno več mineralov kot klasična bela sol. Groba, nerafinirana sol iz Piranskih solin je dobra, vendar jo himalajska še vedno prekaša v svoji sestavi. Sicer ne delam doktorata iz kemije, sem pa diplomirana živilka :)Se pa strinjam, da je himalajska sol padla pod vpliv marketinških krempljev in s tem pridobila tako visoko ceno.

  Pa še namig: Himalajska sol s

  1. Super! Najlepša hvala za vse te informacije. 🙂 Zdaj vem kako jo uporabljati, torej najbolje na koncu jedi. 🙂 Hvala, ker si si vzela čas in mi pisala. 😉

   Lep pozdravček,
   Ana

Komentarja ni mogoče oddati.