Anina kuhinja

Kolesarjenje, otroški sedeži in avioni

Kolesarjenje, otroški sedeži in avioni

Z dragim sva komaj čakala, da bo letošnje poletje Liam dovolj velik in bomo lahko skupaj kolesarili. Razmišljala sva tudi o možnosti, da ju dragi lahko oba pelje s kolesom naokrog, saj sama takšne trenutke dostikrat izkoristim za delo ali gospodinjstvo. S Timonom sta se prejšnja leta ponavadi zapeljala na kratko turo proti letališču ali motorističnemu poligonu. Za otroke je to prava meka, sama pa doma kaj v miru postorim.

Brskala sva za sedeži za spredaj, saj ga zadaj Timon že ima, in našla enega, ki nama je bil zelo všeč pa še izgledal je priročno. Pritrdi se na balanco in je popolnoma varen. Odločila sva se, da ga naročiva in komaj sva čakala, da prispe.

Včeraj popoldne smo ga dobili in se skupaj odločili, da ga zjutraj peljemo na testno vožnjo proti letališču. Timon je komaj zaspal zaradi težko pričakovanega jutra in zjutraj je bil njegov prvi stavek: ” Zdaj pa gremo, ane?” 😀

Preden nam je uspelo pojesti zajtrk in namontirati stolčke ter se pripraviti, je trajalo uro in pol. 😀 Že leta nisem bila na mojem starem kolesu – ki ga imam že 17 let. Ja, počasi bo čas za menjavo. Si že ogledujem neke vintage modele in mimogrede namigujem dragemu (tudi tukaj), da bi bilo to super darilo za Božička in najino 10 obletnico, ki se približuje. 😉 Wink, wink. 😀 Tudi sama sem drugače komaj čakala vožnjo s kolesom. Opažam, da odkar sem bila dvakrat noseča in sem težko športala, zdaj veliko bolj uživam in cenim trenutke, ko se lahko razmigam.

Ko smo se končno odpravili, sva ugotovila, da se Liam spredaj ni počutil najbolj varno, kar je zvočno izražal s protestiranjem in jokom, tako sva otroka zamenjala. Timonu je bilo spredaj super, saj je imel boljši razgled, Liam pa se je zadaj počutil bolj varno in v trenutku je bilo konec joka. Še dobro, da je Timon bolj drobcen za svoja leta, saj je stolček za spredaj na voljo le za otroke do 15 kg. Tako ima Timon še 3 kg v dobrem.

Na kakšen način pa se vi s kolesi odpravite naokrog? Sva gledala tudi opcijo povezave manjšega koleščka z večjim kolesom, ampak je za to varianto Timon še premajhen.

image4-5 image3-6 image1-8 fotka image1-9

Komentarji

  1. Zivjo!

    Kaksen sedez pa imate za zadaj sedet? Ker mi iscemo otroski sedez zadaj za na kolo, pa ne vem kaksnega. Hmm. Lp

Komentarja ni mogoče oddati.