Anina kuhinja

Ker ne morem biti več tiho

Ker ne morem biti več tiho

Sama ne maram trenj in če se le da, se umaknem, popustim in pustim nasprotni strani svoj prav. Toda tokrat sem se odločila, da je pomembno, da z vami delim svojo stran, svoje mnenje in stojim za svojimi prepričanji. Vsekakor razumem in podpiram, da smo si ljudje različni in imamo svoja mnenja in nikakor ne bi želela svoja prepričanja in svoj prav vsiljevati komurkoli. Spoštujem, da smo si različni in popolnoma nič nimam proti tistim, ki jeste izredno zdravo in se nikoli ne pregrešite, proti vegetarijancem, vegancem, presnojedcem … vsi imamo pravico, da se sami odločimo kako se bomo prehranjevali in tudi sama od vas pričakujem, da mi ne vsiljujete svojih prepričanj.

Sama nisem veganka, nisem presnojedka in nikakor ne jem izrecno samo zdravo hrano. Neverjetno sem zaljubljena v hrano in kuhanje in obožujem sladice, obožujem maslo, nora sem na suhe mesnine, moje palačinke so redno namazane z Nutello in občasno mi nooooro pašejo kokice in Coca Cola. In ja, občasno se ustavim tudi v McDonaldsu (vem, grozna sem 😉 ) in si dam duška z ocvrtim krompirčkom. Pač to sem jaz in nikoli nisem kogarkoli prepričevala, da sem kaj drugega kot takšna, kakršna sem. Kljub občasnim pregreham kuham vsak dan tople obroke. Moja družina poje ogromno količino sadja in zelenjave. Sadje in zelenjavo pridelujem na svojem vrtu, rada imam domače in velikokrat zavijem po pridelke na kmetije. Ne podpiram, da je edina pijača, ki jo pijemo čez dan sok ali sladkan čaj. Pri nas vsi, vključno s Timonom pijemo vodo in imamo sokove (tudi Coca-Colo) namenjeno občasnemu sladkanju in razvajanju, ker kljub temu, da si želim jesti zdravo, se občasno radi tudi posladkamo z nezdravo hrano. Bodimo izkreni sami do sebe, vsi občasno podležemo nezdravi hrani. In s tem ni nič narobe!!! Če si eden izmed tistih z železno voljo in sladkega ne ješ, potem kapo dol! Toda to še ne pomeni, da zdaj sladkega in nezdravega občasno ne smem jesti tudi sama in moj otrok, samo zato ker sem poznana kuharica.

Vse te moje besede letijo bolj ali manj na komentarje, ki jih zadnje čase dobivam na objave, ki jih podpira in sponzorira moj novi poslovni partner Coca-Cola. In naj pričnem s tem, da sem ponosna, da delam s podjetjem, ki je med nami že stoletja. Naj vam vsem odgovorim kar tukaj, zdaj, če vam že nisem dovolj odgovorila v prejšnjem odstavku; moja spletna stran, kuharice, tečaji in predavanja so moja služba, moj kruh. In če ne bi bilo podjetij kot je Coca-Cola, ki mi omogoča, da se mi snemanje z drago opremo in ure obdelave/montiranja mojega dragega splačajo, vi nikakor ne bi videli toliko video receptov, tečajev, predavanj in vsebin, ki so tako dovršene in zahtevajo veliko dela v ozadju in so za vas večinoma brezplačne.

Mimogrede, si kdaj prebirate deklaracije živil? Naj vas samo opozorim, da vsebuje Coca-Cola bistveno manj škodljivih snovi kot marsikatera čokolada, Nutella, vode z okusom … Sladkorja pa ravno toliko kot vsi drugi sokovi ali pa še manj.

No, toliko o tem. Zdaj sem spravila vse iz sebe. Vsem želim, da bi več svoje energije namenili svojim najbližjim in se manj ukvarjali z dietami, kalorijami in včasih tudi s kakšno pregreho. Življenje je treba uživati.

S toplimi pozdravi,

vaša Ana

Komentarji

 1. Uff, cocacola. Si predstavljam, da so ljudje kar ponoreli 🙂 Jaz je sicer ne pijem, ker mi ni dobra, se mi tudi zdi, da to absolutno ni pijača za otroke, ampak vsak po svoje. Razumem tvoje poslovno sodelovanje in me ne moti. Edino, kar me je zmotilo, je to, da ne paše tista pločevinka v tvojo retro kuhinjico, ampak to je že stvar dekoracije 😀
  Ne sekiraj se, jaz te rada berem, ker si tako preprosta in prizemljena.

 2. Ana, ne oziraj se na zlobne jezike. Strinjam se z vsem kar si napisala in te podpiram. Preveč zdravo tudi ni zdravo. Samo piši še naprej in nas razveseljuj s svojimi prispevki!

  Lep vikend, L.

 3. Bolje spiti liter Coca cole kot biti zafrustriran in zbirati kaj smeš in česa ne zaradi lastnih neumnih prepričanj. Sama sem zagovornica tega da telo samo pove kaj mu paše-in mojemu sigurno kozarec Coca cole tu in tam, burgerji, smokiji itd. Zmernost pri vsej hrani in pijači je najboljša.
  Ana, ne se sekirat za neumne opazke. Taki ljudje ki so najbolj glasni so najbolj krvavi pod kožo. 😉
  In hvala za vse recepte.

Komentarja ni mogoče oddati.