Anina kuhinja

Liam: 13. teden starosti

Liam: 13. teden starosti

2016-10-24-18-56-48

 

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Skoraj ne morem verjeti ampak na malčka nikakor ne spravim več številke 56. Zdaj nosiva 62 in mu je kot ulita. Res raste kot mala gobica po dežju.

Na žalost naju je ta teden ponovno napadla huda viroza. Najprej je zbolel Timon in tako zelo sem se trudila da ga ne bi nalezel. Bila sem ves čas prisotna, da se ga je čimmanj dotikal, redno sem mu umivala rokice, čistila nos, da bi ja prebolel virozo preden jo dobi še Liam, pa mi ni uspelo. Po treh dneh je zbolel tudi Liam. Tako hudo mi je ko ga gledam popolnoma bolnega. 🙁 Pa ravno slaba dva tedna sva bila zdrava, zdaj pa smo spet tam. Skrbi me, saj sva morala ponovno prestaviti cepljenje. Naslednji termin sva dobila za naslednji teden – upam, da se do takrat pozdravi.

Dojenje:

Ena moja bralka me je izobrazila in menda je moja težava mlečni žulj. No ta žulj na bradavici, ki poči vsak dan in boli kot strela, je še vedno prisoten. Nič ne izgleda da bo šel kaj kmalu stran. Dojenje na desni strani je tako izjemno boleče in priznam da malega s strahom pristavljam kadar je na vrsti ta stran.

Seveda je zdaj poleg žulja težava tudi zaradi Liamovega zamašenega noska. Po dojenju je namreč več mleka na tetra plenici kot v njem, saj po vsakem požirku zajame sapo. Trudim se da mu očistim nosek tik preden jeva in še vsaj 100x vmes, pa se zamaši res skoraj v trenutku. Po dveh dneh, ko je zamašen nosek in kašelj prešel spet na malce vnete učke, sva ponovno začela s antibiotičnimi kapljicami. Če bo šlo tako naprej bo nanje postal še imun. :/

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Ko je bil Liam zadnjič bolan Timona ni preveč ganilo. Tokrat pa ves čas hodi do njega in ga boža. Pravi mu “moj moj” in jaz se seveda stopim vsakič sproti. Tudi ponoči ko moram Liamu vsakič pred dojenjem očistiti nos in se dostikrat zbudi tudi Timon, saj prižgem sesalca, nikoli ne joka ampak pridno takoj zaspi nazaj.

Čez dan je seveda klasična norišnica z dvema majhnima otročkoma. Vbistvu če povzamem celi dan samo čistim nos, menjam plenice, in hranim/dojim. Če dodam še da se večkrat na dan prepravim, ker me Liam konkretno polije z mlekom si lahko predstavljate moje glamurozno življenje. 😀 Jah, takle mamo. 🙂

Spanje:

Timon res lahkotno spi. Vsak majhen trušč ga zbudi in prepričana sem bila da ne bom dočakala dneva ko ga ne bo zbudil Liamov jok ali kašelj. No prve dni Liamovega prehlada se je še malo zbujal, saj Laim celo noč breha in smrka, in potem sesava nos in nato neverjetno glasno hlasta za mlekom … spanje v isti sobi je torej pravi podvig. Kljub temu izgleda da Timon večino vsega kar prespi. Redko se zbudi in še takrat takoj zaspi nazaj.