Anina kuhinja

Kateri starš pa je popoln? Tablica ja ali ne?

Kateri starš pa je popoln? Tablica ja ali ne?

Nemogoče je biti popoln starš. Če bi upošteval vse pravilne smernice in pravila kako vzgajati otroka, ti kaj kmalu lahko poči film, ker je to preprosto nemogoče. Vsak otrok je različen in dati enotna pravila na vse otroke je ena velika neumnost. Pri Timonu sem se sama ves čas obremenjevala – opa, popravljam se – vsi okoli so me ves čas obremenjevali. Kdaj bo pa šel iz pleničk? Še vedno ga dojiš? Toliko časa gleda televizijo?…

Pri Liamu sem se naučila in me briga kaj si mislijo vsi naokoli. Ja, velikokrat goljufam – prižgem risanke, da v miru opravim službeni klic, ali odgovorim na pomemben meil, ali pa si vmes umijem lase. Sama sem pregledala na tisoče risank kot otrok in ne spomnim se, da bi se včasih kaj obremenjevali starši s tem, da je samo pol ure na dan primerno, da otrok gleda televizijo. Še vedno rada gledam televizijo in dostikrat družinsko jemo večerjo in gledamo Disney-evo risanko. In TOP nam je 🙂 Zadnjič smo gledali Sam doma 1 in imeli smo se zares super. No, Liam je občasno plezal po meni in plesal pred televizijo, ampak mi trije smo res zavzeto gledali film. Takoj ko bo mali malce manj občutljiv na pršico (ima hudo alergijo na pršico) ga peljem v kino. In komaj čakam. 🙂

Za praznike sva z dragim zares razmišljala kaj bi jima kupila in ves čas sva se vračala k eni ideji. Timon velikokrat igra igrice na Kristijanovi službeni tablici. Nanjo sva naložila igrice, da ga motivirajo k razmišljanju kot so sestavljanke, razne barvne igrice, spomin… Naj ob tej priložnosti dodam da se je s tablico izuril, da pri dobrih treh letih v 20 minutah sestavi 50 delne puzle za šalo in brez pomoči. Zame je to uauuuu dosežek. Z dragim sva se tako odločila, da mu kupiva tablico, da ima gor lahko svoje igrice, za takrat ko je priden in za takrat, ko imam sama norišnico in rabim nekaj da ga zamoti.

Za tablico nisva želela odšteti preveč, ker jo občasno v roke dobi tudi Liam, pri katerem včasih ne veš kaj se bo zgodilo ko mu kaj nagaja. 🙂 Ja, tudi poletela je že iz kavča. Ko sva jih testirala v trgovinah sva ugotovila, da so najcenejše tako hudo neodzivne, da so praktično neuporabne. Zato da odprejo aplikacijo potrebujejo nekaj minut, da ne govorim kako počasi se vse premika med samo igro.

Tako sva se po dobrem razmisleku odločila za Huawei tablico, ki je na nekem srednjem rangu ampak je odlično odzivna. (najdete jo tukaj) Zdaj jo imamo nekaj tednov in malčka sta nad njo zelo zadovoljna. Ima tudi možnost, da jo zakleneš in onemogočiš dostop do spleta. Vbistvu jo lahko varno opremiš z zaželjenimi aplikacijami in nadzoruješ kaj otrok gleda, dela.

Vsak starš ima svoj način in spoštujem različna mnenja in vem, da je med mojimi bralci kar nekaj staršev, ki so proti temu, da ima otrok svojo tablico in še kaj. In to je čisto ok. Me pa zanima koliko vas je, ki niste proti temu, da otroku omogočite igranje igric na tablicah? Konec koncev, hočemo nočemo, mlajše generacije bodo živele v svetu elektronike in po mojem mnenju ni napačno, če so z njo domače že od malega. Seveda z neko mejo normale pri uporabi.

Glede na zadnjo sliko lahko sklepate, da bomo najbrž kmalu potrebovali še eno, ker je vedno boj zanjo. 😀