Anina kuhinja

Jesenice, preiskave, alergije

Končno mi je počil film. Timon ima grozno suho kožo že odkar pomnim, toda tako slabo stanje, kakor ga imamo odkar je imel tri mesece nazaj norice, pa tudi še ne.

Nikakor mu ne zmorem zrihati kože. Cel kup različnih krem, pa kopeli in še in še. Vse skupaj kvečjemu zelo začasno olajša stanje. Dan dva traja, potem pa smo spet na starih tračnicah. Poleg tega sovražim nanašati cel kup čudnih kemikalij na kožo tako majhnega otroka.

Če bi videli kakšno hudo stanje ima mali, bi razumeli da sem se teden nazaj poslužila tudi kreme, ki mu je edina za nekaj dni pomagala. Ta krema sicer tanjša kožo in sem se uporabe zelo branila. Potem, pa sem po celi noči jokanja, praskanja do krvi popustila in začela s tretmajem. Še sama sem jokala zraven, ko ga je tako srbelo. Da ne omenjam, da je bila cela posteljnina popacana z njegovo krvjo. Nisem in nisem ga mogla ustaviti. Prav grozno. Na koncu sem ga sredi noči nesla pred televizijo, da sem ga zamotila in je prenehal s praskanjem.

Po slabem tednu odkar smo zaključili s tretmajem z omenjeno kremo, smo spet na začetku in danes sem se odločila da ga ponovno peljem k zdravnici. Tako sva dobila napotnico za Jesenice, kamor greva jutri na vse možne preiskave za alergije. Menda imava možnost da bova morala tam prespati. Vbistvu me iskreno skrbi kako bo cel dan z malčkom v bolnici. Nimam pojma kako bo razpoložen, ga bom lahko držala na razdalji ali ga bom lovila po celi bolnišnici. Naša mala ritka namreč niti sekundo ni pri miru, in seveda mora naprestano hoditi in teči naokrog. Odkar hodi, bognedaj da ga vozimo z vozičkom, ker on hodi sam. Potem pa ga seveda zanima vsaka vtčnica, gumb…

Za en dan sem napakirala cel kup stvari. Madoniš, občutek imam kot da greva na morje. Čisto pretiravam, vem, ampak ne znam drugače. Za vsak slučaj vzamem vse stvari za vse možne situacije. Včasih si želim, da bi bila ena izmed tistih mam, ki preprosto gre z vetrom in se ne obremenjuje z vsem. Na žalost nisem.

Uala, spravila vse moje skrbi iz sebe, vsem vam, ki berete moj blog. Priznam, da je občutek boljši. Zdaj pa šibam spat in upam, da jutri ne odkrijemo kakšne alergije na mleko, jajca ali kaj podobnega. ;/

Vaša Ana

Komentarji

 1. Če odkrijejo alergijo, je še dobro. Meni si diagnosticirali atopijski dermatitis, pa ne morejo najti vzroka, kar te veliko bolj zafrustrira.

 2. Največji problem pri kortikosteroidih je to, da si v začaranem krogu … mažeš, mažeš in je bolje, potem, ko prenehaš, je izbruh še večji in posledice so nepredstavljive. Na FB v skupini sindrom rdeče kože si lahko ogledate kaj kortikosteroidi povzročajo … katastrofa!

  Jaz sem pri moji strogo vztrajala brez kortikov, mazala sem jo z lekarniškimi kremami, ki nikakor niso prinesla nobenega pravega rezultata, potem pa sem imela vsega dovolj in začela z mazanjem z naravnimi kremami, doma narejenimi, in eteričnimi olji, to ji je zelo omililo srbečico in tudi koža se je začela popravljati, istočasno pa smo iskali vzroke, zakaj dejansko do tega prihaja, sami, brez pomoči zdravnikov, saj so bila vsa testiranja negativna.
  Bojda testiranj na konzervanse in podobno “sranje” ne delajo .. in pri naši se dejansko pojavi srbečica in atopijski dermatitis po zaužitju kakšne hrane, ki ima v sebi konzervanse ali barvila, ma ne vse.
  Vse dobro želim.

  1. Ines, res je to kot en začaran krog. Mi smo k sreči našli vzrok in zdaj ko sem pozorna, res opažam takojšnje izpuščaje samo da pride v stik s kakšnim starim tekstilom polnim pršic.

   Zdaj delamo na tem da pršice kar se le da izločimo in sem prepričana da bo koža potem boljša. Težava nastopi kadar gremo na obisk ali kadar gre Timon v varstvo. :/ Potem pridemo domov polni izpuščajev. :/

 3. Živijo,

  januarja je bil v reviji Jana objavljen članek o Tei Prezelj

  http://www.teaprezelj.com

  katere hčerka je imela zelo podobne težave. Vzrok sta odkrili s pomočjo bioresonance. Dojenčica je imela slabo razvito črevesje, stanje pa so še dodatno poslabšali antibiotiki, predpisana mazila in cepljenje. Deklica se je pozdravila z bioresonanco in strogo dieto. Članek se mi je zelo vtisnil v spomin in sem si ga celo shranila. Na vašem mestu bi go. Prezelj kar kontaktirala. V takih situacijah so namreč osebne izkušnje v največjo pomoč.

  Pa naj se vse čim prej čim bolje razreši,

  Tanja

  1. Tanja, hvala za deljeno. Mi smo hvala bogu našli vzrok in zdaj delamo na tem da izločimo alergene – v našem primeru so to pršice.

Komentarja ni mogoče oddati.